Tezele cu subiect unic, sub semnul întrebării

Tezele cu subiect unic, sub semnul întrebării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Au mai fost perioade grele pentru învăţământ, dar parcă niciodată ca acum. Aproximativ 12.000 de elevi gălăţeni de clasa a VII-a şi a VIII-a nu ştiu dacă marţi se vor organiza sau nu tezele cu subiect unic. Profesori care, deşi li s-au promis salarii mai mari, stau cu spaima că nu-şi vor primi nici măcar lefurile întregi.

Dascălii sunt nehotărâţi, totuşi, să boicoteze tezele, pentru că elevii lor n-au nicio vină pentru minciunile, incompetenţa şi inconştienţa clasei politice.

„Noi ne pregătim pentru teze”

Inspectoarea general-adjunctă Laura Marin ne-a declarat, duminică, că pregătirile pentru teze nu au fost suspendate şi că acestea se pot desfăşura fără nicio problemă: „Noi ne pregătim pentru teze. Luni, 4 mai, avem şedinţă operativă cu directorii şi vom vedea ce se va întâmpla. Mai ales că mâine va avea loc o nouă întâlnire între reprezentanţii sindicatelor, ministrul Educaţiei şi ministrul Finanţelor”, ne-a declarat Laura Marin.

Deşi în unele şcoli profesorii susţin că vor să participe la tezele cu subiect unic, chiar dacă, iniţial, au semnat că sunt pentru boicotarea lor, inspectoarea general-adjunctă a mai spus că e suficient ca profesorii dintr-o singură şcoală să participe la greva generală şi tezele pot fi compromise.

Cel mai probabil, dacă nu se va ajunge la o înţelegere, tezele vor fi reprogramate  între 26 mai şi 4 iunie, aşa cum, de altfel, a anunţat şi unul dintre secretarii de stat din MECI.

„Putem intra în grevă şi la tezele reprogramate”

Sindicaliştii susţin însă că pot reintra în grevă generală şi în perioada în care se vor reprograma tezele, dacă nu le vor fi soluţionate revendicările până atunci.

„Este posibil ca unii oameni să nu participe la boicotare deşi au semnat că vor să facă acest lucru. Nu ar fi prima oară când s-ar întâmpla aşa. Am transmis liderilor de sindicat să întocmească luni un proces verbal prin care profesorii să spună ce au de gând. Aşa vom avea o situaţie mai exactă. Aşteptăm şi rezultatele de la runda de negocieri programată la ora 12.00”, a precizat Valeriu Diculescu, preşedintele executiv al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar.

Profesorii nu şi-au primit banii pe tezele din semestrul I

Adjuncta Laura Marin susţine că la Galaţi nu vor fi totuşi probleme cu salariile, pentru că se vor încadra în suma trimisă de minister.

„Asta dacă nu vor mai fi şi alte rectificări negative la Educaţie, aşa cum s-a mai întâmplat şi în alţi ani. În plus, profesorii să-şi amintească faptul că nu şi-au primit încă toţi banii care li se cuvin pentru tezele din semestrul I”, a mai adăugat Valeriu Diculescu.

Citit 1114 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.