Sfaturi pentru camping: Apa şi trusa de prim ajutor nu trebuie să vă lipsească niciodată!

Sfaturi pentru camping: Apa şi trusa de prim ajutor nu trebuie să vă lipsească niciodată!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Să te aventurezi într-o expediţie montană, departe de stresul, poluarea şi gălăgia din oraş, este, poate, cea mai bună alegere pe care o poţi face pentru a te relaxa şi a-ţi încărca „bateriile” cu multă voie bună şi optimism. O excursie în sălbăticie se poate transforma într-una dintre cele mai frumoase experienţe din viaţa ta, dacă ţii cont de câteva sfaturi extrem de utile, care îţi pot garanta o vacanţă de neuitat.

Fără busolă şi hartă, nici să nu îndrăzneşti

După ce ţi-ai stabilit traseul, busola şi harta sunt doar câteva dintre lucrurile fără de care nu te poţi aventura într-o asemenea expediţie, indiferent cât de bine informat eşti. Chiar dacă există mai multe aplicaţii pentru smartphone, care te învaţă să supravieţuieşti în sălbăticie, nu ai nicio garanţie că reţeaua de telefonie mobilă va avea semnal în zona în care te deplasezi. De asemenea, şi GPS-ul se poate „îmbolnăvi” brusc, astfel că, pentru o bună orientare, harta şi busola rămân cei mai buni aliaţi. Bineînţeles că nu poţi porni la drum fără să arunci un ochi pe prognoza meteo şi fără să ai în bagaj o trusă de prim ajutor. Oriunde ai pleca este neapărat nevoie să ai cu tine antidiareice, analgezice, loţiuni împotriva insectelor, pansament, plasturi şi altele. De asemenea, apa, dar şi alimentele nu trebuie să îţi lipsească, mai ales dacă nu ai în jur aşezări urbane, de unde să îţi procuri imediat apă sau mâncare. O să aveţi nevoie de un arzător cu propan, pahare, oale, tacâmuri, cutie frigorifică şi alte lucruri care vă pot ajuta să gătiţi în sălbăticie. Poţi opta şi pentru scaune rabatabile, în funcţie de tipul de excursie dorit, locul de campare şi nu numai.

Unde îţi poţi amplasa cortul

Ideal ar fi să pui bazele unei tabere nu departe de o apă întrucât o astfel de alegere ţi-ar aduce numai beneficii: ai avea unde să te speli, cu ce să găteşti, ai avea cu ce să îţi speli vasele, după ce mănânci, şi chiar ai avea de unde să bei apă. Specialiştii ne recomandă să evităm să ne amplasăm cortul la poalele unor copaci foarte înalţi sau într-un loc prea deschis deoarece, în cazul unei furtuni sau descărcări electrice, putem avea serioase probleme. Dacă întâlneşti un urs, sugestia cunoscătorilor este aceea de a scoate zgomote puternice pentru a-l speria. În schimb, dacă te întâlneşti cu feline, se recomandă să menţii contactul vizual şi să te îndepărtezi încet. Dacă se apropie de tine, aruncă cu pietre, strigă, aleargă, în niciun caz nu te lăsa la pământ să te prefaci mort. Acum, ia-ţi rucsacul, bocancii şi porneşte în expediţie! Drum bun!

Citit 4301 ori Ultima modificare Duminică, 11 August 2013 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.