Campania VL "Eu vara nu dorm"/ Cât vă COSTĂ vacanţa la MARE în oraşul Constanţa

Campania VL "Eu vara nu dorm"/ Cât vă COSTĂ vacanţa la MARE în oraşul Constanţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doriţi să mergeţi în vacanţă la mare, dar nu vă place să leneviţi toată ziua la soare? Cum în staţiuni nu prea aveţi alte alternative de petrecere a timpului liber în afară de plimbări pe faleză sau distracţii în cluburi, vă propunem să faceţi un tur prin oraşul Constanţa, pentru că aveţi ce vizita.

 

Plimbare pe faleza cu celebrul Cazinou

Când ajungeţi în Constanţa, este obligatoriu să mergeţi într-o plimbare pe faleză, acolo unde, stă încă mândru şi impunător, Cazinoul. La începutul secolului al XX-lea, acesta era un loc cu totul aparte, unde aveau acces numai cei bogaţi iar ţinuta de seară era obligatorie. O experienţă inedită puteţi avea şi dacă mergeţi la Delfinariul din Constanţa. Intrarea costă 50 de lei pentru adulţi, 25 de lei pentru elevi şi studenţi. Chiar dacă vi s-ar părea cam scump biletul, vă garantăm că vă veţi bucura la maximum de o oră de spectacol, oferit de Ni Ni şi Chen Chen, vedetele Delfinariului. Tot la  Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii puteţi intra să admiraţi expoziţia de păsări exotice. Dacă vreţi să fiţi la înălţime, urcaţi şi la Planetariu, fereastra deschisă permanent spre cer, iar Acvariul vă aşteaptă cu multe expoziţii interesante. Dacă sunteţi o persoană mai activă, Gravity Park din Constanţa vă oferă cadrul perfect unde să vă descărcaţi energia. În complexul destinat practicanţilor de sporturi extreme puteţi găsi diferite zone pentru activităţi pe role, bicicletă, skateboard, turnuri pentru căţărări şi multe altele.

Cazarea în Constanţa – între 70 şi 300 de lei pe zi

După o simplă căutare pe internet, am descoperit pe site-ul www.turistinfo.ro peste 160 de oferte de cazare în Constanţa. Cel mai ieftin se pare că v-ar ajunge şederea la pensiunea „CMC”. Aici, în timpul săptămânii, camera dublă twin costă 60 de lei pe zi, camera triplă 90 de lei iar cea cu patru locuri ajunge la 120 de lei. În weekend, în schimb, preţurile mai cresc puţin: camera dublă 70 lei/zi, camera triplă 100 lei /zi, camera cu 4 locuri 150 lei /zi. Destul de puţini bani scoateţi din buzunar şi dacă staţi la pensiunea „Mariadri”: pentru o zi într-o cameră dublă matrimonială şi twin, fără baie, plătiţi 75 de lei în timpul săptămânii şi 85 de lei sâmbăta şi duminica. La numai câteva minute de mers pe jos până la plajă, pensiunea „La Iani” oferă turiştilor camera dublă matrimonială la 80 de lei, de luni până vineri, şi 90 de lei în weekend. Până la sfârşitul lunii august, pensiunea „Casa Elisabeta” a stabilit preţul de 150 de lei, în orice zi a săptămânii, pentru camera dublă matrimonială şi camera dublă twin.

Situat în imediata apropiere a gării şi a autogării, hotelul „Florentina” oferă turiştilor camera dublă la 120 de lei în timpul săptămânii şi la 130 de lei în weekend. Ceva mai scump vă ajunge cazarea la hotelul de trei stele „Arion”, aflat lângă portul Constanţa. Camera dublă costă 144 lei/zi de luni până vineri şi 200 de lei la sfârşitul săptămânii. Partea bună este că vă puteţi lua în vacanţă şi animalul de companie pentru care trebuie să plătiţi în plus 45 de lei pe zi. Iar la hotelul „Ana” camera dublă ajunge la preţul de 160 lei/zi. Cei cu dare de mână, se pot caza la hotelul „Kleyn”, unde plătesc 210 lei pe camera dublă matrimonială dar pot închiria şi o garsonieră cu 240 de lei, în orice zi a săptămânii. La fel de multe oferte pentru turişti sunt şi în cazul cazării într-un apartament, indiferent că este închiriat tot sau se doreşte şederea într-o singură cameră. În apartamentul „Yna”, camera dublă costă 85 de lei, iar închirierea la cheie 255 lei/zi, proprietarul apartamentului „Holiday” oferă 2 camere la 180 de lei/zi, iar turiştii se pot caza în apartamentul „Oana” cu 180 lei/zi.

Cum ajungeţi la Constanţa

Dacă plecaţi cu maşina, drumul de la Galaţi spre mare ar avea 3 rute diferite. Prima este cea prin Munţii Măcin, un drum foarte bun, liber şi relaxant (Galaţi-Tulcea-Babadag-Constanţa). A doua ar fi cunoscutul drum spre litoral, Galaţi-Brăila-Cernavodă-Constanţa. Iar ultima rută ar fi Galaţi-Slobozia-Constanţa, pe Autostrada Soarelui. Opţiuni multe există şi dacă alegeţi să călătoriţi cu trenul, mai ales că numărul garniturilor a fost suplinit, odată cu demararea programului estival „Trenurile Soarelui”. Biletul costă între 35 şi 70 de lei, în funcţie de tipul garniturii şi viteza cu care se deplasează. Se poate ajunge la mare şi cu microbuzul. Costul unui bilet este de 50 de lei, iar plecările se fac din oră în oră, de la 5 dimineaţa până la ora 17,00.

CITEŞTE ŞI: Cât COSTĂ vacanţa în frumoasa noastră Moldovă

Citit 1100 ori Ultima modificare Vineri, 04 Iulie 2014 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.