Campania VL "Eu vara nu dorm"/ Cât COSTĂ vacanţa în frumoasa noastră Moldovă

Campania VL "Eu vara nu dorm"/ Cât COSTĂ vacanţa în frumoasa noastră Moldovă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu trebuie să plecăm departe de casă, pentru a petrece un sejur de neuitat * Putem face asta chiar acasă, în Moldova, e drept, ceva mai la nord * Să vedem care ar fi ofertele de cazare din zonele alese şi ce posibilităţi de petrecere a timpului liber există


Piatra Neamţ - între 65 şi 130 de lei pe noapte

La Pensiunea „Andra”, situată în comuna Dumbrava Roşie, pe D.N. 15, la intrarea în oraşul Piatra Neamţ, puteţi găsi cea mai ieftină cazare: camera dubla matrimonială şi camera twin costă doar 65 de lei, în orice zi a saptămânii. Cu 5 lei în plus vă puteţi rezerva şederea la Pensiunea „Torent”, într-o camera dublă matrimonială sau twin, iar pentru a lua micul dejun acolo plătiţi 13 lei de persoană. După o căutare rapidă pe internet, am găsit şi Pensiunea "Cornelius", care, pe lângă faptul că are preţuri accesibile la cazare (camera dublă - 90 lei/zi), organizează pentru turişti vizite la obiectivele din zonă: Curtea Domnească, mănăstirile Bistriţa, Văratec, Agapia, Neamţ, Secu sau Sihăstria. Dacă ajungeţi în Piatra Neamţ şi doriţi să staţi în centrul oraşului, puteţi alege Vila „Viilador”, unde pentru camera dublă matrimonială (fără baie) gazdele cer 90 de lei, iar pentru camera dublă de lux (cu baie) 100 de lei. Printre cele mai mari tarife sunt la Pensiunea „Casa Drumeţului” din Săvineşti (la 5 kilometri de Piatra Neamţ). Aici, camera dublă costă 130 de lei, iar apartamentul cu două camere 200 de lei. Tot 130 de lei este şi cazarea într-o cameră dublă la Pensiunea „Beatriz”.

Târgu Neamţ - preţuri pentru toate buzunarele

Pensiunea „Belvedere” din Târgu Neamţ îşi aşteaptă oaspeţii cu următoarele oferte: camera dublă matrimonială (fără baie) 50 lei/zi, camera dublă twin (cu baie) 80 lei/zi. Pentru şederea la Pensiunea „Căprioara” trebuie să scoateţi din buzunar 80 lei/zi pentru o cameră dublă matrimonială sau twin. Gazdele se laudă că pensiunea lor este "locul ideal de pornire în excursii la obiectivele turistice din zonă", Cetatea Neamţului, Monumentul Vânătorilor, Casa memorială "Ion Creangă", iar pentru iubitorii de drumeţii sunt foarte aproape Muntele Cozla şi parcul cu acelaşi nume. Ceva mai costisitoare este cazarea la Pensiunea „Carol” din localitatea Băile Oglinzi (la aproximativ 5 kilometri de Târgu Neamţ). Aici camera dublă matrimonială costă 100 de lei, iar apartamentul cu două camere poate fi închiriat cu 130 de lei pe zi. Cei cu dare de mână pot dormi la Pensiunea „Aristocratis”, fie într-o cameră dublă matrimonială cu 220 lei/zi, fie într-o cameră dublă de lux, pentru care trebuie să plătească 320 de lei, fie într-un apartament cu două camere, tot cu 320 de lei pe noapte.

CITEŞTE ŞI: Campanie VL "Eu vara nu dorm"/ Unde puteţi încinge grătarul în Galaţi în locuri amenajate

Pentru petrecerea timpului liber, puteţi urca în telegondola de pe muntele Cozla, să vă distraţi pe pârtia de schi, la Ştrandul "Tineretului" sau la Baza hipică, dar puteţi vzita şi Grădina Zoologică. Vă aşteaptă să le treceţi pragul şi multe locuri pline de istorie şi tradiţii: ruinele Cetăţii geto-dacice Petrodava, Muzeul de Artă Neolitică, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Istorie sau Muzeul de Ştiinţe ale Naturii.

La munte, în Slănic Moldova

Dacă alegeţi să mergeţi în vacanţă în judeţul Bacău, una dintre cele mai frecventate zone este staţiunea balneoclimaterică Slănic Moldova unde găsiţi tarife pentru toate buzunarele. Cea mai ieftină cazare este la Popasul „Poiana Soarelui”. Aici camera dublă twin (fără baie) şi camera triplă (tot fără baie) costă 50 de lei pe zi, iar preţul pentru cea triplă, însă cu baie, ajunge la 70 de lei. Dacă dormiţi la Pensiunea „Miruna”, plătiţi 100 de lei pentru o cameră dublă matrimonială. Pensiunea „Eden Maison”, situată la poalele munţilor Nemira, cu pârâul Slănic în curte, vă ofertă cazare la preţuri puţin mai mari: camera dublă matrimonială 120 lei/zi, camera dublă superioară 130 lei /zi, camera triplă 150 de lei, iar cazarea în apartamentul cu două camere costă 200 de lei pe zi. Printre locurile frumoase de vizitat în Slănic Moldova sunt: Zona cu Izvoarele Naturale, Parcul Natural, Cheile şi Cascada Slănicului.

Cum ajungem la destinaţie

Dacă mergeţi cu maşina, până la Bacău, cea mai scurtă variantă este Galaţi-Tecuci-Adjud-Bacău. Aveţi de parcurs 185 de kilometri şi ajungeţi la destinaţie în aproximativ două ore şi jumătate. Dacă mergeţi cu trenul, biletul pentru un adult costă în jur de 40 de lei, dar pe drum faceţi mai bine de cinci ore.
Pentru a ajunge la Piatra Neamţ, mergeţi pe acelaşi traseu până la Bacău, după care treceţi prin Buhuşi, Săvineşti şi ajungeţi la destinaţie. Acest traseu are 246 de kilometri şi-l parcurgeţi în aproximativ trei ore şi jumătate. Cu trenul, biletul pentru adult costă între 40 şi 90 de lei, la clasa a II-a. Preţul variază în funcţie de garnitura pe care o alegeţi şi viteza cu care aceasta se deplasează.

 

Citit 1473 ori Ultima modificare Joi, 03 Iulie 2014 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.