Festival internaţional/ Gălăţeanul Sterian Vicol, declarat „Poet al Iaşului”

Festival internaţional/ Gălăţeanul Sterian Vicol, declarat „Poet al Iaşului”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 21-25 iunie 2014 a avut loc la Iaşi prima ediţie a Festivalului Internaţional al Educaţiei, eveniment ce îşi propune să capete în timp valenţe profund europene. „Poezia la Iaşi”, căci aşa se numeşte festivalul, a reunit sute de instituţii de educaţie şi de cultură din România şi din multe alte ţări, sute de personalităţi ale artei, culturii, educaţiei şi excelenţei româneşti. Ba chiar a beneficiat şi de o atenţie deosebită din partea autorităţilor locale, lucru tot mai rar în zilele noastre.

Dincolo de evenimentele de excepţie petrecute în cele cinci zile de festival, merită să consemnăm faptul că scriitorul gălăţean Sterian Vicol a fost desemnat, în semn de recunoaştere, „Poet al Iaşului”, distincţie de care s-au mai bucurat alţi încă aproape 100 de maeştri ai cuvântului din ţara noastră, dar şi din Franţa, Israel, Ucraina, Serbia şi Basarabia.

„Sunt onorat de această distincţie, care consolidează colaborarea dintre scriitorii ieşeni şi cei de malul Dunării. Cred că este nevoie ca toată suflarea artistică românească să fie alături de Iaşi în nobilul efort de a deveni Capitală Europeană a Culturii”, ne-a declarat Sterian Vicol.

De altfel, festivalul „Poezia la Iaşi” se înscrie în seria de manifestări artistice prilejuite de candidatura Iaşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Citit 2532 ori Ultima modificare Joi, 10 Iulie 2014 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.