Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât costă vacanţa în Staţiunea Tineretului

Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât costă vacanţa în Staţiunea Tineretului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Staţiunea Costineşti era, în perioada comunismului, destinaţia preferată a tinerilor. Aceasta şi-a păstrat şi astăzi farmecul de altădată, în fiecare vară fiind aglomeraţie şi distracţie pe plajele ei. Pentru o vacanţă în Costineşti nu aveţi nevoie de prea mulţi bani de cazare, tarifele fiind pentru toate buzunarele şi preferinţele.

 

Cazare la o vilă modestă

La Vila „Bujorenii” de exemplu, situată la aproximativ 15 minute de plajă, camera dublă, dar şi camera pentru o singură persoană costă 50 de lei pe zi, iar cea cu patru locuri este 80 de lei. Vila „Punciu”, şi ea destul aproape de malul mării, vă oferă confortul unei vacanţe reuşite într-o cameră dublă la 40 sau 50 de lei, camera triplă la 75 de lei, iar preţul camerei cu patru paturi este de 100 de lei. Preţuri pentru buzunare modeste au stabilit şi proprietarii Vilei „Pinica”. Dacă doriţi să dormiţi într-o cameră dublă, trebuie să plătiţi 60 de lei, iar pentru camera triplă mai puneţi, în plus, 20 de lei. În centrul staţiunii, Vila „Robin”, situată la numai două minute de gară şi cinci minute de plajă, vă aşteaptă cu următoarele tarife: camera dublă 60 lei pe zi,  în timpul săptămânii, şi 80 lei pe zi, în weekend, camera triplă 90 lei pe zi, de luni până vineri, respectiv 120 lei pe zi, sâmbăta şi duminica şi camera cu patru locuri 120 lei şi 140 lei. Aproape de gară, de parcul de distracţii şi de binecunoscutele discoteci Ring şi Tineretului este şi Casa „Pinciuc Gheorghe”. Aici, camera dublă costă 68 lei, în timpul săptămânii, şi 83 de lei, în weekend, închirierea unei camere triple costă 93 lei sau 108 lei, iar cea cu patru locuri, 96 lei sau 111 lei, în funcţie de ziua cazării. Şederea într-o cameră dublă al Vilei „Enrika”, situată la 30 de metri de plajă, este 80 de lei, iar Complexul „Magic” vă oferă garsoniera la 90 de lei pe zi şi apartamentul cu două camere la 80 de lei.

 

Cazare de peste 100 de lei

Gazdele Vilei „Roua” au pregătite pentru turişti şapte camere cu baie proprie, televizor şi frigider. În timpul săptămânii, cazarea într-o cameră dublă costă 100 de lei, iar în weekend, este cu 10 lei mai scumpă.  La Vila „Helena” şederea într-o camera dublă vă costă 80 de lei, într-una cu trei locuri - 120 de lei, iar familiile mai mari pot dormi într-o cameră cu patru paturi, cu 160 de lei. Noaptea petrecută la Hotelul „Mateius”, într-o cameră dublă este 130 lei, iar în cea triplă este 160 lei. Tot la hotel, de data aceasta la „Impact G” camera dublă este şi mai scumpă: 150 de lei. În tarif sunt incluse următoarele servicii: transmiterea de mesaje, trezirea turiştilor, păstrarea obiectelor de valoare şi a bagajelor, oferire de informaţii turistice, comenzi taxi. Iar dacă sunteţi mai pretenţioşi dar şi cu ceva mai mulţi bani în buzunar, vă puteţi petrece vacanţa la Hotel „Prestige”. Aici preţul pentru camera dublă este de 200 de lei, pentru camera cu patru locuri este de 300 de lei, iar închirierea unui apartament cu trei camere vă ajunge la 500 de lei pe zi. Fiecare cameră este cu vedere la mare şi are baie proprie cu jacuzzi, aer condiţionat, frigider, televizor şi telefon.

 

Cum ajungem la destinaţie

Pentru a ajunge cu maşina la mare, aveţi de parcurs aproximativ 240 de kilometri pe ruta Galaţi-Brăila-Ţăndărei-Cernavodă-Constanţa-Costineşti. Dar puteţi merge şi prin Munţii Măcin; un drum foarte bun, liber şi relaxant (Galaţi-Tulcea-Babadag-Constanţa-Costineşti). Opţiuni aveţi să ajungeţi la malul mării şi dacă alegeţi să călătoriţi pe calea ferată. Luaţi trenul Galaţi-Constanţa, după care schimbaţi şi urcaţi în garnitura spre Mangalia şi ajungeţi la Costineşti în aproximativ o oră. Deşi călătoria cu trenul e mai confortabilă, călătoria cu trenul este mai scumpă - 70 de lei. Şi microbuzele au drum spre mare. Costul unui bilet este de 50 de lei, până la Constanţa, iar plecările se fac din oră în oră, de la 5 dimineaţa până la ora 17,00.

 

Citit 2008 ori Ultima modificare Vineri, 18 Iulie 2014 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.