După 18 luni de pauză, dr. Aurel Nechita este din nou decan la Medicină

După 18 luni de pauză, dr. Aurel Nechita este din nou decan la Medicină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doctorul Aurel Nechita a redevenit decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi.

Contactat telefonic, rectorul instituţiei, prof. Iulian Bîrsan, ne-a spus că Senatul Universităţii a validat prin vot (Hotărârea nr. 44 din 14 iulie 2014 - n.r.), în cursul săptămânii trecute, rezultatul concursului pe care prof. Nechita l-a susţinut în luna octombrie a anului trecut.

Avizul Senatului Universităţii vine după ce Ordonanţa de Urgenţă nr. 49, publicată în Monitorul Oficial la începutul acestei luni, şi care aduce modificări Legii Educaţiei, prevede că funcţia de decan, alături de cele de rector, prorector şi prodecan, „reprezintă funcţii din domeniul didactic a căror desfăşurare nu presupune prerogative de putere publică” (Articolul 49).

Fondator al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi, dr. Aurel Nechita a fost decan din anul 2005 până la începutul anului trecut, atunci când a demisionat, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil cu această funcţie pentru un conflict de interese. În tot acest răstimp, interimatul la conducerea facultăţii a fost asigurat de dr. Costinela Georgescu.

Pe 17 iunie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis contestaţia formulată de Aurel Nechita la Sentinţa nr. 397 din 21 septembrie 2012 a Curţi de Apel Galaţi - Secţia contencios administrativ şi fiscal. Drept urmare, Raportul de evaluare nr. 24.001/G/II/25.04.2012, întocmit de ANI, a fost anulat. Decizia instanţei supreme este irevocabilă.

Următorul concurs pentru funcţia de decan al facultăţii va fi organizat peste doi ani.

Citit 6283 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Iulie 2014 12:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.