Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

Doctorul Aurel Nechita a redevenit decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi.
Contactat telefonic, rectorul instituţiei, prof. Iulian Bîrsan, ne-a spus că Senatul Universităţii a validat prin vot (Hotărârea nr. 44 din 14 iulie 2014 - n.r.), în cursul săptămânii trecute, rezultatul concursului pe care prof. Nechita l-a susţinut în luna octombrie a anului trecut.
Avizul Senatului Universităţii vine după ce Ordonanţa de Urgenţă nr. 49, publicată în Monitorul Oficial la începutul acestei luni, şi care aduce modificări Legii Educaţiei, prevede că funcţia de decan, alături de cele de rector, prorector şi prodecan, „reprezintă funcţii din domeniul didactic a căror desfăşurare nu presupune prerogative de putere publică” (Articolul 49).
Fondator al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi, dr. Aurel Nechita a fost decan din anul 2005 până la începutul anului trecut, atunci când a demisionat, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil cu această funcţie pentru un conflict de interese. În tot acest răstimp, interimatul la conducerea facultăţii a fost asigurat de dr. Costinela Georgescu.
Pe 17 iunie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis contestaţia formulată de Aurel Nechita la Sentinţa nr. 397 din 21 septembrie 2012 a Curţi de Apel Galaţi - Secţia contencios administrativ şi fiscal. Drept urmare, Raportul de evaluare nr. 24.001/G/II/25.04.2012, întocmit de ANI, a fost anulat. Decizia instanţei supreme este irevocabilă.
Următorul concurs pentru funcţia de decan al facultăţii va fi organizat peste doi ani.

Citit 5501 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Iulie 2014 12:11

5 comentarii

 • postat de Vrem cadru legal si..profesional in invatamant! Miercuri, 23 Iulie 2014 13:22 83.70.252.*** Link la comentariu
  0
  16

  Bine ca ne bucuram ca exista cadrul LEGAL (ordonanta de urgenta data de guvern, poate o anulam dupa ce pleaca guvernul?!); dar conditiile profesionale, referitoare la integritate si independenta exista?! Bine ca Dl Nechita a dat macar concurs!
  O mai avem pe una Enache numita Inspector General, nevasta vicelui psd Gl, fara concurs, cica numirea a venit "pe neasteptate", fara concurs, fara nimic si mai vorbim de calitatea invatamantului!
  Studentii la medicina in Gl, nici nu calca la cursuri: platesc taxele, dau niste examane (orale?!) de flori de cuc, iar in tot timpului anului universitar umbla din Spania sa spele funduri de batrani! Halal sistem!

  Raportează
 • postat de gherorhe visu Miercuri, 23 Iulie 2014 12:59 5.13.202.*** Link la comentariu
  19
  6

  Bine a-ti revenit dle doctor nea fost dor...

  Raportează
 • postat de Gicu Medicinistu Miercuri, 23 Iulie 2014 10:26 5.13.235.*** Link la comentariu
  3
  12

  Haideti bre,puneti atatea intrebari de parca ati vrea vreo somitate de tinuta morala in fruntea medicinii galatene.Cat timp e psd-ul la putere,numirile se fac pe baza de partid,iar chestia cu incompatibilitatile e un mare fas pentru o majoritate care guverneaza dupa legi pe care le fac pe loc.Nechita nu e primul incompatibil din Galati, a mai fost si Paslaru prins ca-i dadea beizadelei lovelele destinate cabinetului in teritoriu si nu s-a intamplat nik. Iar daca nu ati observat, doctorii cu adevarat buni isi dau demisia din Galati si pleaca spre alte zari, ultimul exemplu fiind al sotilor Lovin plecati la Iasi fiindca vor sa faca medicina,nu politica.Noi ramanem cu doctori capabili sa faca tuseuri rectale babelor si sa consulte pacienti precum numara ciobanii oile.

  Raportează
 • postat de profesor Miercuri, 23 Iulie 2014 09:15 79.116.97.*** Link la comentariu
  0
  12

  Cel mai cinstit guvern modifica o lege printr-o Ordonanta de Urgenta, ordonanta ce are ca scop scaparea incompatibililor din invatamantul universitar." Felicitari guvernului" si poate aflam vreodata cine a facut traficul de influenta (cine este Duicu sau Rusanu pentru invatamant?). In rest numai bine sar nu cred ca ne vom face bine!

  Raportează
 • postat de tanar corupt Miercuri, 23 Iulie 2014 08:13 5.13.178.*** Link la comentariu
  0
  21

  domnule decan la medicina ati luat spaga? sunteti o persoana corupta? sunt medici in romania care nu iau spaga? de ce medicii desi au apucaturi imorale ajung in functii de conducere? este romania o tara europeana? actul medical este unul normal sau este in functie de spaga? actul medical exista sau e triere naturala? daca romania e o tara in care statul fura de ce romanii ar avea incredere in niste oameni care iau spaga? sunt romanii prosti sau nu sunt europeni?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.