Consumul de carne şi mezeluri a scăzut cu 25% faţă de acum 5 ani

Consumul de carne şi mezeluri a scăzut cu 25% faţă de acum 5 ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consumul de carne şi produse din carne a scăzut cu aproximativ 25% în ultimii cinci ani, din cauza diminuării puterii de cumpărare, şi se află pe un trend descendent şi în prima parte a anului în curs, a declarat agenţiei MEDIAFAX Ovidiu Duşleag, vicepreşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC).

"Piaţa de mezeluri a scăzut cu 20-25% în ultimii cinci ani. Estimările iniţiale pentru acest an prognozau o creştere zero, dar cei mai recenţi indicatori arată o scădere de 1-2%", a mai spus Duşleag.

Acesta a afirmat că în UE, consumul mediu de carne pe cap de locuitor este de aproximativ 85 kilograme pe an, în timp ce în România este mai mic cu cel puţin 25%.

"Tendinţa generală a consumatorilor a fost de a alege produse mai economice, dar au fost mai selectivi, alegând cu precădere producători recunoscuţi. În funcţie de vârstă şi nivelul de educaţie, criteriile de achiziţie diferă", a mai spus oficialul asociaţiei.

(sursa MEDIAFAX.RO)

Citit 937 ori Ultima modificare Duminică, 27 Iulie 2014 14:42

1 comentariu

 • postat de iacs
  Luni, 28 Iulie 2014 07:09
  5.13.232.***
  Unul din motivele pentru care a scazut consumul acestor produse ar fi saracia in care se zbate populatia si al doilea ar fi modul de preparare al acestora(chimicale, adidivi, potentiatori de arome)....eu nu cumpar asa ceva. Iacs!
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.