Ministerul Sănătăţii solicită ACTIVAREA planurilor de MĂSURI pentru perioada CANICULARĂ prognozată
Foto: Sursa foto: jurnalul.ro

Ministerul Sănătăţii solicită ACTIVAREA planurilor de MĂSURI pentru perioada CANICULARĂ prognozată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca urmare a informării meteorologice a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), pentru perioada 12-14 august, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a solicitat Direcţiilor de Sănătate Publică(DSP) şi  serviciilor de urgenţă prespitaliceşti activarea planurilor de măsuri, astfel încât riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate să poată fi reduse, a relatat agerpres.ro.

ANM a informat marţi că vremea va fi călduroasă, caniculară, iar în zonele de câmpie şi de podiş vor fi atinse temperaturi între 35 şi 37 grade. De asemenea, indicele temperatură - umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

Ministerul Sănătăţii(MS) solicită serviciilor de ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere, se arată într-un comunicat al ministerului, remis marţi.

De asemenea, MS cere intensificarea acţiunilor de colaborare a direcţiilor de sănătate publică cu autorităţile administraţiei publice locale în stabilirea locurilor de amplasare a punctelor de acordare a asistenţei medicale de urgenţă şi distribuire a apei potabile, stabilirea modului de informare-colaborare în vederea operativităţii acestei activităţi în perioadele de caniculă.

Potrivit sursei citate, DSP-urile trebuie să verifice condiţiile de asigurare a asistenţei medicale în unităţile sanitare, asigurarea stocurilor de medicamente de urgenţă, în special a medicamentelor pentru patologiile determinate/agravate de caniculă, funcţionalitatea generatoarelor de rezervă, asigurarea  rezervelor de apă proprii ale unităţilor sanitare.

"Se vor verifica condiţiile igienico-sanitare, de cazare şi alimentaţie din unităţile cu profil alimentar (depozitarea, prelucrarea şi comercializarea produselor alimentare)", susţine MS, care adaugă că va fi vizat şi controlul medical periodic al persoanelor angajate în aceste unităţi.

Citit 977 ori Ultima modificare Marți, 12 August 2014 15:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.