Ce SALARII au cel mai bine plătiţi MEDICI gălăţeni/ TOPUL VENITURILOR în Sănătatea locală
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Ce SALARII au cel mai bine plătiţi MEDICI gălăţeni/ TOPUL VENITURILOR în Sănătatea locală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cinci medici de la Spitalul Judeţean au avut în luna iunie a.c. salarii de peste 10.000 de lei fiecare * O parte dintre asistenţi au lefuri mai mari decât cele de medic * Cel mai bine plătit rezident de la Judeţean pleacă lunar acasă cu peste 4.000 de lei


Deşi nu la fel de bine plătiţi ca în alte ţări din Europa, unii medici gălăţeni reuşesc să ridice lunar salarii chiar şi de peste cinci ori mai mari faţă de salariul mediu pe economie. Diferenţa dintre leafa unui rezident abia ieşit de pe băncile facultăţii şi cea a unui medic primar este astfel în multe cazuri uriaşă. Pe pagina web a Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi a fost publicată recent, după o pauză de mai bine de doi ani, lista cu veniturile pe luna iunie a.c. a tuturor angajaţilor celei mai importante unităţi sanitare din judeţ. Documentul nu conţine şi numele persoanelor, ci doar funcţia şi salariul aferent.

De la 1.000, la aproape 14.000 de lei

Cel mai bine plătit medic din Spitalul Judeţean lucrează la Serviciul de Medicină Legală Galaţi şi are un salariu lunar de 13.857 de lei. În topul salariilor el este urmat de ceilalţi trei colegi ai săi, toţi medici primari, care câştigă, în ordine descrescătoare, 12.224, 11.858 şi 11.239 de lei pe lună. În total, cinci medici de la Judeţean au salarii ce depăşesc pragul de 10.000 de lei. Ultimul este medic primar la serviciul de Anatomie patologică şi este remunerat lunar cu aproape 11.000 de lei. Trebuie specificat faptul că, deşi funcţionează în incinta Spitalul Judeţean, Serviciul de Anatomie Patologică primeşte finanţare de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, şi nu de la Ministerul Sănătăţii (într-un raport pe care Institutul de Medicină Legală din România l-a dat recent publicităţii, se arată că domeniul medicinei legale suferă de o subfinanţare severă în ultimii ani. Astfel, mai specifică documentul, pentru că dotările lipsesc, angajaţii se supun constant riscurilor de îmbolnăvire).

Urgenţele, în top

După Medicină legală şi Anatomie patologică, cel mai bine plătiţi medici gălăţeni lucrează în Unitatea Primire Urgenţe (UPU). În topul salariilor de aici se află un doctor care a avut în luna iunie un salariu de 9.500 de lei. Un alt medic de la UPU a primit 7.114 lei, în vreme ce doctorul de pe locul al treilea a avut în iunie 6.748 de lei. De altfel, cinci medici de la UPU au avut salarii mai mari de 5.000 de lei.
Nici doctorii de la Neonatologie nu au de ce să se plângă din punct de vedere financiar, dacă ne gândim că cel mai bine plătit dintre ei a primit în iunie un salariu de 7.711 lei. Alţi doi medici primari din această secţie au simbrii ce trec pragul de 5.000 de lei.
Salarii deloc de neglijat întâlnim şi la Anestezie, Terapie intensivă (ATI), acolo unde cel mai bine plătit medic a primit în iunie suma de 6.440 de lei. La Cardiologie, una dintre cele mai aglomerate secţii de la Judeţean, medicii primari câştigă lunar între 4.376 şi 5.948 de lei.

Câştiguri printre chirurgi

În ciuda operaţiilor dificile pe care le fac, neurochirurgii gălăţeni nu sunt cei mai bine plătiţi dintre medicii chirurgi. Astfel, în vreme ce un neurochirurg a primit în iunie un salariu de 6.157 de lei, un medic primar de la Chirurgie toracică a plecat acasă cu 1.000 de lei mai mult. Chiar şi un medic specialist de la Chirurgie toracică a avut salariul identic cu al unui medic primar de la Neurochirurgie. La Chirurgie plastică, cel mai bine plătit doctor a primit 4.482 de lei, în vreme ce la Chirurgie generală leafa cea mai mare a fost de 4.782 de lei.

„Vitregiţii” spitalului

De partea cealaltă a clasamentului se află medicii gălăţeni ale căror salarii nu ajung nici măcar la 3.000 de lei pe lună. Este cazul doctorilor din secţii precum Chirurgia maxilo-facială, Dializa, Diabetul sau Oncologia. Şi la Ortopedie medicii „abia” dacă reuşesc să treacă de 4.000 de lei pe lună.

Asistenţi cu salarii de medici

Asemănător situaţiei de mai sus, asistenţii cu salariile cele mai mari lucrează la Medicină legală. Asistenţii principali au aici salarii cuprinse între 3.647 şi 5.133 de lei. Urmează asistenţii principali de la Anatomie patologică, cu lefuri ce pornesc de la 3.222 de lei şi ajung până la 4.674 de lei. La ATI, patru asistenţi au salarii de peste 3.000 de lei pe lună, în vreme ce la Chirurgie toracică nu mai puţin  de 13 asistenţi au câştigat fiecare peste 2.500 de lei în iunie.

Cel mai iubit dintre rezidenţi

Dacă cea mai mare parte a medicilor rezidenţi se descurcă cu greu din salariul lunar, unii dintre colegii lor, puţini, ce-i drept, au lefuri mai mari decât ale altor medici cu zeci de ani de experienţă. Din acest punct de vedere, cel mai bine plătit rezident de la Spitalul Judeţean a câştigat în iunie 4.264 de lei. El este în anul al treilea de rezidenţiat. Alţi doi colegi de-ai săi, aflaţi însă în anul cinci, au avut salarii de peste 4.000 de lei.

Lefurile conducerii

Dacă în unele spitale din Europa şi din SUA managerul de spital deţine şi cel mai mare salariu din instituţie, la Judeţean această regulă nu se aplică. Managerul spitalului, dr. Mihaela Debita, are, potrivit declaraţiei de avere, un salariu anual de 83.669 de lei, doar jumătate faţă de cel mai bine plătit medic din spital. Directorul medical al spitalului, dr. Dorel Firescu, a câştigat în ultimul an un salariu de aproape 80.000 de lei. Cel mai mare salariu din conducerea administrativă a spitalului îl are directorul financiar-contabil care, potrivit declaraţiei de avere, a câştigat anual suma de 113.893 de lei. Viorica Domniţeanu, cea care deţine funcţia de director îngrijiri, are în schimb un salariu anual de „doar” 39.222 de lei.
Trebuie spus şi că o bună parte dintre medicii de la Spitalul Judeţean au venituri şi din colaborările la cabinetele private, precum şi din funcţiile didactice pe care le deţin. De asemenea, nu pot fi ignorate nici plăţile informale (şpaga – n.r.) pe care majoritatea pacienţilor spun că le fac către personalul medical.

Citit 17057 ori Ultima modificare Luni, 11 August 2014 06:54

25 comentarii

 • postat de y
  Miercuri, 27 August 2014 11:55
  5.13.163.***
  In Croatia au fost lecuiti de spaga printr-un regulament draconic-te-am prins ,te-ai lins ,in tara asta nu mai pupi loc de munca in domeniu
  in SUA democratia s-a instituit cu arma in mana
  concluzia-pe om daca nu-l sperii de moarte nu-i corect
  cine are doua joburi pline?Eu am fost la spital ,am intrebat de un medic care ma trata,mi s-a spus ca nu este si ca sa ma convinga a deschis usa la incaperea in care isi fac garda medicii si surpriza medicul s-a ridicat din pat umflat de somn.Asta-i garda -job plin,ma lesi !?
  un combinist ,muncitor cu categorie maxima ,30 ani de siderugie,cu liber la patru zile,neimportante fiind sarbatorile legale,cu concediu de 36 zile pe an si un salariu de 1000 lei (nu roni,cum spun multi-banul romanesc e leul ),in cartea de munca,care dupa cele zece ore (8 ore munca +2ore drum,in frig iarna si in caldura si miros de transpiratie vara,ca asa-i in conventiile arhi pline in care sunt carati muncitorii,ca cartofii-intentionata cacofonia,pt.ca nu mai avem nici viaduct si trebuie mers pe la Filesti sau Movileni)cauta sa mai faca ceva pentru un ban in plus.
  bugetarii-curtea de conturi ,finante au peste 40 zile de concediu ,ca doar muncesc mai greu decat in siderurgie.Invatamantul -au si Paste si Craciun si toata vara ,muncesc 1/2 an ca-n agricultura si vor salarii ...si sa nu-mi spuna cineva acum ca nu-i toata vara ,ca se duc la liceu la ora 8 si la noua sunt acasa,in cardasie cu directorul ,ca doar cine-i urmareste daca au stat 8ore acolo,sa fim seriosi
  3
  3
  Raportează
 • postat de irina
  Vineri, 15 August 2014 07:32
  92.85.255.***
  nu este un articol corect.
  salariu de medic primar este de 3300 ron. diferenta pina la 7000 ron o fac garzile. un medic de pe ati saiu de pe urgenta are vreo 10 garzi pe luna. asta inseamna dublarea timpului de lucru. inseamna doua salarii. face doua joburi. citi dintre cei care comenteaza si maninca ce maninca are doua joburi pline?
  2
  5
  Raportează
 • postat de scarbit de ce se intampla in tara noastra!
  Miercuri, 13 August 2014 13:26
  5.13.224.***
  Sa zica si cineva de spagile si toate magariile care se fac pentru a te angaja. Este inadmisibil asa ceva...pentru ce se mai da atatea exmene sa chinuie lumea :))....mai usor este sa vina omul, pune plicul pe birou si pleaca acasa linistit, gata este angajat.
  Si se mai intreaba lumea de ce se intampla atatea nenorociri....pentru ca se angajeaza oameni incopetenti prin pile si bani.
  De ar sti toata lumea cate magarii si multe altele se intampla in acest spital!!!!!!!!
  0
  9
  Raportează
 • postat de un pacient care e in viata datorita profesionalismului medicilor
  Luni, 11 August 2014 23:32
  79.116.245.***
  Medicii merita fiecare leut pe care-l primesc si chiar mai mult. Acesti oameni , de mana carora viata noastra depinde uneori ,nu trebuie sa aiba alta grija cand sunt in timpul actului medical, decat aceea ca pacietul sa se vindece. Cum ar fi ,cand intra in operatie el sa se gandeasca la ratele pe care nu le poate plati, la faptul ca ar putea fi arestat pentru o atentie pe care o da un pacient? ...avand salarii sufient de mari nu mai e cazul sa dai atentii si la randul sau medicul ar munci relaxat. Cinste lor!
  7
  5
  Raportează
 • postat de pacientul roman
  Luni, 11 August 2014 23:03
  92.80.161.***
  Pentru cei care "plang" doctorii: e adevarat, in "vest" ai 5-6000 euro salariu, comparativ cu 1-1500 aici. Dar: "afara" nu poti lua spaga (decat un buchet de flori sau o ciocolata), acolo platesti 1000 euro chirie (pentru o locuinta decenta), poate mai mult, poate mai putin. "Acolo" o masa cu sotia te costa 50-60 euro doar pentru o simpla "iesire", "acolo" o greasala te poate duce la plata unor daune uriase si, eventual, nu mai profesezi, "acolo" chiar trebuie sa stai opt ore la servici...
  "Aici": 2000 euro salariu (pentru medici cu o functie, ceva), spagi de cel putin 2-3 ori mai mult, Colegiul medicilor te scoate din orice rahat pe care l-ai facut, lucrezi in sapte locuri - stat, privat, facultati, colegii etc.. Nu te amendeaza nimeni ca niciodata nu stii unde ajungi :D
  Pe scurt: nu te obliga nimeni sa stai in Romania la un salariu mic. Cei intradevari buni au ales calea vestului. Cei care se plang aici sunt - in marea lor majoritate - niste farisei.

  PS Am avut "ocazia" sa trec prin spitale,,,
  1
  13
  Raportează
 • postat de mircea
  Luni, 11 August 2014 20:08
  89.136.184.***
  Nu sunt salarii mari cele de 100 de milioane ci sunt cum trebuie sa fie salariile. Probelma e ca salariile de 800-1000 lei ale amaratilor de angajati sunt mici. Trebuiau sa fie de 2000-2500. Isi merita medicii banii pentru sacrificii si cat au studiat si nopti nedormite si anii pierduti. Faceti-va si voi medici sa vedeti cum e si apoi mai vorbim. Daca se castiga asa bine de ce nu dati la medicina sa ajungeti si voi medici si sa castigati atat?! Totusi nu sunt de acord cu spagile pentru ca nu toti au de unde da spaga. Daca eu am salariul de 800 lei si medicul imi cere 500 lei spaga pt operatie m-a lasat fara mancare in casa si la copilas si e greu. Sa dea fiecare dupa cum are daca tot da nu sa fim obligati sa dam si medicul sa isi faca datoria indiferent daca am sa dau sau nu ca doar nu sunt patron si am miliarde si nu am dat. Ii respect munca dar sa ma respecte si el pe mine daca sunt sarac. Eu muncesc dar guvernul si parlamentarii fura si nu lasa sa avem si noi salarii mai bune sa ne putem permite macar la medic sa ne ducem. Respect pentru medicii onesti care isi fac meseria cu profesionalism si din inima! Tot respectul!
  4
  10
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 11 August 2014 17:39
  5.13.154.***
  Nu comentez salariile doctorilor care lucreaza la morga: sunt foarte foarte putini doctori care ar suporta mediul acela si ca drept urmare isi merita fiecare leut, chiar daca inseamna pe luna 100mil lei vechi. No comment.
  Dar haideti sa privim cu adevarat ce salarii au alti doctori, ca de exemplu, stiati ca dna dr. Nichita, de la cardiologie, castiga in privat cel putin 3000 de lei pe zi (pai are cel putin 30 pacienti pe zi cu 100lei consultatia). Faceti un calcul ca sa vedeti cat rezulta pe luna. Bun, acum duceti-va la Bucuresti si o sa vedeti ca dna. dr. Nichita este copil mic pe langa unii doctori de acolo care iau la o consultatie si 150...250lei. Bineinteles, nu treceti cu vederea si salariul dat la stat, pentru ca acei 3000 de lei de care va spuneam ii castiga intr-o tura de dupa amiaza, ca dimineata face la spitalul de stat. Hm! Frumos, nu!
  0
  11
  Raportează
 • postat de A mai ramas greseluta cu acordul articolului posesiv!
  Luni, 11 August 2014 17:17
  91.216.52.***
  „lista cu veniturile pe luna iunie a.c. a tuturor angajaţilor celei mai importante unităţi sanitare din judeţ” = „lista cu veniturile pe luna iunie a.c. ALE tuturor angajaţilor celei mai importante unităţi sanitare din judeţ” ca-i lista cu venituri, nu cu angajati, aceia fiind, de fapt, nenominalizati, din cate inteleg...
  3
  3
  Raportează
 • postat de SALARIAT
  Luni, 11 August 2014 17:17
  195.28.8.***
  INTRATI PE SITE-UL SPITALULUI SA VEDETI SI SALARIILE DE 800-1500.NU VA UITATI DOAR LA ALEA MARI...PROCENTUL MAI MARE E AL CELOR CU SALARII MICI !!! UNDE ATI VAZUT MASINI TUNATE LA SPITAL?POATE ERAU ALE PACIENTILOR !
  7
  5
  Raportează
 • postat de necredinciosi
  Luni, 11 August 2014 15:48
  188.97.167.***
  Toti astia care vorbesc de salarii nesimtite..mergeti o zi la Medicina Legala si disecati un spanzurat de vreo saptamana sau un inecat de doua si apoi o sa vedem daca vi se mai par salariile mari. Cui i se pare ca se castiga bani, sa mearga acolo. E o meserie plina de VIATA!
  3
  19
  Raportează
 • postat de ion
  Luni, 11 August 2014 12:46
  92.85.244.***
  Salarii de mizerie !
  Noroc cu şpaga ,că fără ea de unde maşini tunate şi viloaie supărate şi odrasle-n străinătate ?
  Dar despre mizeria din educaţie mai are cineva curaj a vorbi ?
  Evident ,nu ! Că acolo este corupţie mare domnule ,ce vorbeşti ?!
  3
  13
  Raportează
 • postat de BAU BAU
  Luni, 11 August 2014 12:36
  84.232.183.***
  Inainte da a-mi sari cineva in cap : am inversat 2 litere. Era "racolati" in loc de "racotali"
  1
  0
  Raportează
 • postat de BAU BAU
  Luni, 11 August 2014 12:25
  84.232.183.***
  Astia sunt bani de buzunar pentru ei. Scot ei mult mai mult din spaga ceruta(stim cu totii cu se fac operatiile in Gl., cu lista de spaga data in prealabil....atat pt asistenta, atat pt anestezist, atat pt mana a doua, atat pt medic, de dai cat ai strans in 2 ani de munca) si din prostii pe care ii redirectioneaza catre cabinetul particular, ca vezi doamne nu pot consulta mai mult de n pacienti pe zi la spital...pam pam.
  Spuneti ca ati facut x ani de studii? Pff , nu se vede. Ca daca se vedea, erati deja printre cei racotali de spitale din afara si platiti pe bani frumosi. Pe buna dreptate spunea cineva ca in tara au ramas doar rebuturile. Si nu va mai dati martiri ca nu va rupeti cu munca : recent a fost un caz in media, in care o doamna doctor venise la servici cu doua ore mai tarziu fata de programul afisat la cabinet. Iar cand a fost intervievata ea zice e programul afisat e mai mult sugestiv. POFTIM?!?!?!!? Si va plangeti de salarii mici da?
  2
  11
  Raportează
 • postat de aser
  Luni, 11 August 2014 11:15
  86.127.212.***
  Doamna Oana... eu personal nu stiam ca un doctor are salariul asta(100 de milioane vechi pe luna). Puteti sa spuneti ce vreti, dar cu 100 de milioane pe luna, in Romania ,esti bine. Cum isi permit sa mai ia spaga? Cum isi permit sa nu bage pacientul in operatie pana nu da plicul? Si pregatirea de care spuneti dumneavoastra.... lasa de dorit la foarte multi doctori. Sunt de notorietate cazurile cu femeia care, dupa o banala cazatura pe gheata, in urma 'tratamentului', i-au amputat piciorul. sau cazul copilului care nu s-a mai trezit din anestezie, si cine stie cate alte cazuri care nu au fost mediatizate.
  3
  15
  Raportează
 • postat de Anca
  Luni, 11 August 2014 10:49
  5.13.134.***
  Veniturile de mai sus sunt spaga zilnica sau la ce ne referim ? Imi amintesc si acum cum stateam intr-un scaun in mijlocul holului la chirurgie si toata lumea se framanta "Dar tu nu ai pe nimeni, nu poate nimeni sa vina sa te vada?"
  Problema era ca desi venisem la urgente, alba ca varul, cu dureri abdominale ingrozitoare, nu puteam sta in picioare, ei aveau o problema "ciubucul cine il da!!!"
  Si mai trist e ca dupa ce a venit cineva si a dat ciubucul doctorii si-au dat seama ca pot fi tratata fara operatie cu un anume tratament care costa totusi.
  Mi-e scarba de voi, macelarilor, mi-e scarba de ce am vazut la terapie intensiva, cum un nenorocit de asistent certa o femeie la 80 de ani care avea hemoragie interna ca ii iroseste perfuzia de sânge, si multe altele...
  3
  21
  Raportează
 • postat de Curios din fire
  Luni, 11 August 2014 10:30
  178.23.65.***
  Despre spagile luate de medici, nu zice nimeni nimic ???
  0
  20
  Raportează
 • postat de Oana G.
  Luni, 11 August 2014 10:02
  5.13.128.***
  Salariile nu sunt mari, gândiţi-vă că abia sunt vreo 5-6 care sar peste 2000 de euro, cam cât ia un montator de parchet şi faianţă în Spania... Articolul este, în mod clar, comunistoido-instigator, prin încercările ratate de ironie de genul „abia 4000 de lei”, ca să vadă prostovanul cititor şi să comenteze la uşa supermarketului: „ai văzut, ţaţă Leană, ce salarii are [sic] doctorii ăştia? Nu le mai ajunge, nţ, nţ, nţ!” Sunteţi o publicaţie inconsecventă, pe de o parte deplângeţi soarta angajaţilor din Sănătate şi Educaţie, pe de altă parte, căutaţi cu orice preţ senzaţionalul, în nişte salarii oricum modeste în raport cu pregătirea şi anii de experienţă. Şi aruncaţi la final, ca nesemnificativ, faptul că oamenii ăştia ajung la sumele astea cu două slujbe, pentru că predau şi la Facultatea de Medicină, de care tot voi spuneţi că e o mare realizare a Universităţii gălăţene. A, apropo, domnule Basalic, vedeţi că şi pe la UGAL sunt câteva salarii care sar de suta de milioane, hai că v-am dat material de un articol nou sub care pot comenta dronele Galaţiului. Ura!
  11
  16
  Raportează
 • postat de Dana
  Luni, 11 August 2014 08:46
  5.13.204.***
  Da,învață mulți ani si medicii,insa vad ca au venituri f.bune.Dar profesorii nu învață toată viata?Ce salarii au ei,mai ales cei care nu au cum sa mediteze?
  4
  28
  Raportează
 • postat de ina
  Luni, 11 August 2014 08:32
  213.233.84.***
  Dupa cum zice bacalbasa in cartea OPRITI DRICU OMU ASTA NU A DAT PLICU, salariile unor medici sunt firimituri fata de veniturile reale...
  1
  21
  Raportează
 • postat de ariciul
  Luni, 11 August 2014 08:05
  5.13.143.***
  bai nene?sa fim seriosi,cine a invatat ,la noi a invatat ca sa nu munceasca din greu.i-a fost usor sa invete.de ce va comparati mereu cu cei de afara?plecati acolo!!! fratilor.si eu ca suderurgist cuu inalta calificare ,adica ultima treapta de incadrare,am 1000 ron salariu si traiesc cu ei.cei de afara au mai mult.care e problema?daca eu traiesc binisor cu 1000 roni bonurile si pui,stiu cam cum traieste un doctor cu 3000-4000 de roni fiindca ma pun in locul lui.as fi un nabab.ca sa nu mai vorbesc de mita primita,ca sa-si faca treaba pentru care e platit.fiindca ,daca i-as da banii dupa ce s-a ocupat de mine,ca o recunoastere a calitatii muncii sale,ar fi una.dar eu trebuie sa-i dau banii inainte ca la curve fiindca altminteri nu se uita la mine.si in spital se mai si moare.
  7
  16
  Raportează
 • postat de Remus Basalic
  Luni, 11 August 2014 07:11
  5.13.216.***
  Stimaţi cititori,

  Vă mulţumesc pentru semnalarea greşelii care se strecurase în titlul articolului şi vă rog să mă scuzaţi pentru neatenţie!
  3
  30
  Raportează
 • postat de Goe
  Luni, 11 August 2014 06:30
  79.116.111.***
  Adevaratii medici nu vin la spital pentru a racola pacienti care ulterior sunt redirectionati catre cabinetele si clinicile particulare detinute tot de ei.iar voi pacientii ,taceti din gura si le indesati in buzunare si spaga si platiti si consultatia la intrare.Spitalul judetean este locul unde doctorii vin sa se odihneasca dormind in garda pe bani multi.Asa ca nu-i mai plangeti pe bietii doctori ca daca ar fi rau ar fi plecat de mult din tara.
  4
  24
  Raportează
 • postat de Costel
  Luni, 11 August 2014 02:54
  89.44.15.***
  Pt domnul REMUS BASALIC:Lasand la o parte greselile gramaticale din text,observ si o oarecare aroganta si sarcasm:citez ,, de doar x lei", ,,abia x lei".Daca vi se pare ca sunt mari,va spun sigur ca nu e asa.Ca sa ajungi medic primar pe domeniile cele mai bine platite de mai sus iti trebuie minim:6(anii de facultate) +5(rezidentiatul)+ 3 (primariatul)=14ani de invatat pe rupte.In alte tari salariile sunt de ordinul zecilor de mii de euro sau dolari(un medic primar in America,poate ajunge si la 300-400 mii de dolari pe an).
  Acum lumea o sa ma critice si o sa spuna ca sunt salarii mari pt Romania plus ca primesc si spaga.Eu personal as fi de acord sa le si tripleze la toti doctorii salariile dar,pe ala care l-a prins luand macar 1 leu spaga,sa i se retraga dreptul de practica medicala.
  15
  15
  Raportează
 • postat de Catre doamna Delia
  Luni, 11 August 2014 01:45
  5.13.136.***
  Ziceti-i si de acordarea articolului posesiv "a, al, ai, ale" ca sa nu ma mai obosesc eu, doamna...
  5
  7
  Raportează
 • postat de Delia
  Luni, 11 August 2014 00:33
  5.13.198.***
  Poate ca putina gramatica nu ar strica domnului Basalic si celor care fac corectura (daca mai exista asa ceva la Viata libera): CORECT este CEL MAI BINE platiti. Cel mai bine - este forma de superlativ relativ a adverbului "bine" si nu se acorda cu "platiti"
  6
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.