CNAS atenţionează PACIENŢII CU CANCER: Este nevoie de un singur bilet de trimitere pe cură

CNAS atenţionează PACIENŢII CU CANCER: Este nevoie de un singur bilet de trimitere pe cură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) atenţionează bolnavii cu cancer că au nevoie de un singur bilet de trimitere de la medicul de familie pentru o cură cu citostatice, iar aceasta poate fi de maximum şase şedinţe, programate de regulă la interval de trei săptămâni una de cealaltă, se relatează pe siteul realitatea.net.

CITEŞTE ŞI: DESCOPERIRE românească: PLANTA care ar putea ÎNVINGE CANCERUL

"În primul rând, este important de reţinut că medicul de familie poate elibera oricâte bilete de trimitere sunt necesare pe parcursul unei luni. Dar nu vrem să punem bolnavii pe drumuri, de aceea l-am atenţionat pe managerul Institutului Oncologic Bucureşti că pacienţii trebuie să prezinte un singur bilet de trimitere, odată cu prima şedinţă din cură. Spre exemplu, o cură are şase sedinţe, maximum cât poate fi prescris. Pacientul va prezenta un singur bilet de trimite odată cu prima şedinţă. Pentru celelalte cinci şedinţe, pacientul va veni fără bilet de trimitere", a declarat, pentru Mediafax, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Precizarea a venit după ce, pe o reţea de socializare, a apărut informaţia potrivit căreia de la 1 septembrie 2014 li se cere bolnavilor de cancer trimitere de la medicul de familie pentru "orice analiză sau internare în ambulatoriu".

CITEŞTE ŞI: Ce înseamnă să fii pacient în SPITALELE din Grecia/ „CANCERUL, văzut şi TRATAT ca orice altă BOALĂ OBIŞNUITĂ” 

 

Citit 1194 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Septembrie 2014 15:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.