Amendat pentru o faptă comisă în… 1958

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-a întâmplat pe DN 26, în localitatea Frumuşiţa, la 7 mai a.c. Aflat în trafic, la volanul autoturismului Skoda Octavia Gl-68 PTB, al Primăriei Tg. Bujor, Mihai Tetic a fost oprit de Andreea Matei, agent de poliţie. Motivul? Depăşise cu 29 de kilometri viteza legală. A auzit „uniforma” din faţa sa cum se prezintă şi îi aduce la cunoştinţă ce regulă de circulaţie încălcase.

În continuare, „Actele!”. În timp ce i le verifica: „79 de kilometri pe oră, cu atât aţi fost înregistrat de aparatul video-radar, caseta nr. 3, domnule Tetic.” Pentru că nu se putea fără sancţionare, i-a întocmit proces-verbal de contravenţie, pe loc, „arzându-l” cu 240 de lei.

Ce mai putea face şoferul decât să se angajeze că în termen de 48 de ore, ca să scape mai ieftin, va achita, în contul M.A.I., jumătate din minimul amenzii? Grăbită să-şi încheie treaba, în loc să scrie că depăşirea de viteză a avut loc pe 7 mai 2009, Andreea a transcris în spaţiul respectiv, cu mânuţa sa de poliţistă, data de naştere a conducătorului auto – 2 octombrie 1958.

Pentru Mihai Tetic, salvarea de la plata amenzii! A depus plângere la Judecătoria Tg. Bujor, arătând că la data specificată în procesul verbal n-avea cum să se afle la volanul niciunui fel de maşină, fiindcă în 1958 dumnealui se afla în scutece.

Citit 1427 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.