PAMFLET/ Bacalbaşa, mariaj din interes cu democraţia
Foto: Imagine trucată

PAMFLET/ Bacalbaşa, mariaj din interes cu democraţia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preşedintele CJ a admis în cele din urmă că formaţia lui este de comunist cenzurist


Bacalbaşa recunoaşte, în sfârşit: „Sunt o babă comunistă”

Impresionat de filmul realizat după cartea lui Dan Lungu "Sunt o babă comunistă", preşedintele CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, a decis să pună capăt vieţii duble pe care a dus-o până acum. „M-am măritat cu capitalismul din interes. Nu numai că nu l-am iubit, dar nici nu l-am înţeles. L-am înşelat până acum de câte ori am avut ocazia, dar GATA! De-acum ies din întuneric, pun capăt acestei dedublări inutile. Recunosc: sunt o babă comunistă. Iubesc comunismul, deşi am ales o căsătorie de acoperire cu capitalismul şi cu democraţia. Sper să îmi apreciaţi sinceritatea”, a scris Bacalbaşa pe pagina lui de Fakebook.

În consecinţă, Bacalbaşa este decis să profite şi el de ordonanţa traseismului politic (deşi nu avea nicio constrângere nici până acum) şi să părăsească PSD în favoarea unui partid pe care îl va înfiinţa el însuşi. „Refac Partidul Comunist Român. Mai chem eu câţiva băieţi, majoritatea din PSD, dar şi din alte partide, ne unim forţele şi sub roşul steagului, cu secera şi ciocanul în mână, câştigăm viitoarele alegeri”, a mai scris Bacalbaşa pe contul său.

Potrivit unor apropiaţi, Bacalbaşa vrea să reînvie spiritul cenzurii comuniste chiar la CJ Galaţi, începând de luni. „În principiu, mare lucru nu se va schimba faţă de primii ani de mandat”, a comentat un angajat al CJ.

Marius Stan, imediat după transfer: „Sper să salvez UNPR-ul de la retrogradare”

Marius Stan nu consideră că transferul său la un partid mai mic este un pas înapoi în carieră. „Nu contează unde joci. Important este să îţi faci bine treaba în teren şi să îţi ajuţi echipa să câştige toate disputele. Sper ca, prin venirea mea, UNPR să se salveze de la retrogradare”, a declarat Marius Stan la prezentarea oficială.

De fapt, susţin surse din anturajul primarului, visul lui Stan este să se transfere în străinătate, unde ar putea câştiga mult mai mulţi bani. „Au fost la Galaţi câţiva impresari ai unor partide din campionate puternice, cum ar fi Franţa, Germania... Au fost chiar şi de la laburiştii din Anglia, dar nu s-a concretizat nimic. Impresarii i-au recomandat să meargă la o echipă mai mică, unde să joace titular, ca să aibă meciuri în picioare. Dacă ar fi plecat de pe-acum afară, ar fi fost mai mult rezervă şi nu ar fi apucat să evolueze prea mult ca jucător politic”, a spus un apropiat al lui Stan.

Specialiştii consideră că Marius Stan este încă un jucător de perspectivă. „E tânăr, are talent, a dat până acum ceva goluri, dar până să dea tunurile adevărate mai are de muncit. Cu perseverenţă şi cu antrenamente susţinute poate să ajungă la marea performanţă”, a spus un comentator politic.

Cătălin Chelu se ascunde la VA Urechia: „Aici nu vin niciodată poliţiştii”

Afaceristul gălăţean Cătălin Chelu, condamnat la ani grei de detenţie şi căutat pentru încarcerare, nu a plecat în străinătate, aşa cum se tot zvoneşte. Sursele rubricii Pamflet susţin că acesta nu a căutat securitatea unei ţări cu care România să nu aibă un tratat de extrădare. De fapt, lucrurile sunt mult mai simple: Cătălin Chelu se află într-un loc public din Galaţi, în care nu va fi găsit în vecii vecilor, în sala de lectură de la Biblioteca „VA Urechia”.

„Chelu a luat-o(,) logic. Stă liniştit la o masă din sala de lectură. E cel mai liniştit om din lume, pentru că e imposibil să intre vreodată un poliţist pe-acolo. Toţi fug de locul acela ca dracul de tămâie”, a comentat un prieten de-al lui Chelu, care merge zilnic să îi ducă de mâncare.

„Dacă este aşa, e cu adevărat grav. Nu ştiu dacă va fi vreodată încarcerat”, a spus un poliţist sub acoperire.

Pe de altă parte, susţin angajaţii bibliotecii, nici pentru Chelu nu este chiar un sejur de vis. „Are uneori atacuri de panică, mai ales când apar şi alţi cititori în sală, care vin cu câte vreun roman greu de citit, cum ar fi "Robinson Crusoe". Dar îi trece repede pentru că imediat pune mâna pe telefon şi mai dă un tun de vreun milion de euro. Asta îl mai ţine în viaţă. Cred că nu se poate lăsa”, a spus una dintre bibliotecarele de la VA Urechia.

Tupeu de angajat la TVG/ A cerut un avans din salariul pe martie 2003

Obrăznicie fără margini din partea unui angajat al Televiziunii Galaţi (TVG). Relu Cameraman a făcut o cerere către conducerea instituţiei, în care a dat dovadă de impertinenţa supremă. „Subsemnatul, Relu Cameraman, solicit un avans de 50 de lei din salariul aferent lunii martie, anul 2003. Menţionez că am restanţe la întreţinere şi trebuie să îmi cumpăr şi de mâncare. Sunt sărac, nu am mai văzut un ban de peste un deceniu”, a scris în cerere angajatul TVG.

După ce a văzut cererea pe masă, patronul Florin Pâslaru a luat foc. „Ăsta e nebun? E cretin? Cum să îi dau avans? Păi nu au trecut încă 20 de ani de când s-a încheiat luna respectivă. Încă mă chinui să plătesc lefurile din anii 90 la firmele pe care le-am condus”, a urlat Pâslaru.

Patronul TVG a fost cu greu stăpânit de un şofer să nu îl concedieze pe Relu Cameraman. „Dacă mai faci aşa ceva zbori din firma asta cu primul avion. Fugi de aici, să nu te mai văd cu astfel de cereri aberante. Ia uită-te la el, mâine-poimâine o să aibă pretenţia să îi dau şi cameră de luat vederi de la firmă ca să meargă la ştiri. Să nu te mai văd în faţa ochilor, nesimţitule!”, a mai trăncănit Pâslaru, în vreme ce toţi cei trei angajaţi ai săi au plecat ochii în pământ de ruşine.

Păcălin Chelu

Minune dumnezeiască: O biserică a fost terminată înaintea casei parohiale

Credincioşii din Galaţi sunt pur şi simplu bulversaţi de o întâmplare petrecută în această vară: construcţia unei biserici din Galaţi a fost finalizată înaintea casei parohiale. „E o adevărată minune dumnezeiască. Numai Dumnezeu cel mare şi bun putea să aducă harul lui întru o asemenea izbândă. Biserica e gata, e şi pictată, se ţin slujbe, iar preotul stă într-o garsonieră, până se finalizează casa parohială. E uimitor, aşa ceva nu s-a mai văzut pe aceste meleaguri”, a spus o babă care vine regulat la biserică.

Credincioşi din toate colţurile ţării vin acum în pelerinaj ca să vadă harul şi minunea divine. „Suntem pur şi simplu uluiţi de o asemenea lucrare. Este lucrarea lui Dumnezeu, a cărui prezenţă se vede în toate faptele pământenilor. Este un semn care ne îndeamnă la rugăciune, la post, la smerenie. Suntem martorii unui moment istoric. Din punctul meu de vedere, icoane lăcrimând s-au mai văzut, dar biserică terminată înaintea casei parohiale ba. Ce mai... o adevărată minune”, a spus doamna Varvara, credincioasă venită chiar din satul Popricani, judeţul Iaşi.

Carul lui Dumnezeu

 

Jackie Chan va veni şi la inaugurarea Cinema Galaţi: „Mai fac o mie de filme şi vin”

Prezent în România la inaugurarea săptămânii filmului chinezesc, celebrul actor de filme cu carate Jackie Chan a atras atenţia şi asupra Galaţiului. El susţine că va veni în oraşul nostru chiar la inaugurarea noului cinematograf, care urmează să fie dat în folosinţă foarte curând, la doar o lună după ce va fi deschis noul stadion. „O să vin şi la Galaţi la inaugurarea cinematografului. Până atunci o să profit de răgazul pe care îl mai am la dispoziţie şi o să mai fac în jur de o mie de filme”, a spus celebrul actor.

Reprezentanţii administraţiei locale susţin că prezenţa lui Jackie Chan nu este chiar sigură. „Depinde. Încă nu ştim sigur dacă va veni. Media de viaţă la chinezi e de 80 de ani, iar Jackie are deja vreo 50. Deci nu se ştie sigur. Oricum, invitaţia a fost lansată”, a spus primarul Marius Stan.

Cineva la tine-acasă

Zece cudălbeni au înfiinţat Statul Islamic: „Decapităm zilnic câte o sticlă cu votcă”

Cudalbiul este în pragul unui adevărat război civil, după ce zece localnici şi-au unit forţele, au ocupat cârciuma din sat şi ameninţă că decapitează toate sticlele cu votcă. „Cerem tuturor trupelor NATO să se retragă din România. Aici este statul nostru. Dacă nu vă supuneţi acestei cereri, vom decapita zilnic câte o sticlă cu votcă”, se arată într-un mesaj video transmis de televiziunea Al Jazzera.

Ca să fie mai convingători, teroriştii au postat pe facebook un filmuleţ de 30 de secunde în care se vede un mascat care taie nemilos gâtul unei sticle de votcă şi goleşte conţinutul acesteia pe jos.

„Când am văzut imaginile, era să mor. Îmi venea să mă duc peste ei, să îi ucid pe toţi, dar mi-a fost frică că or să se răzbune şi pe celelalte sticle din cârciumă”, a spus Mitică Păhărel, localnic.

Război de Berilă

 

La I.C.Brătianu se va deschide o şaormerie: „Vrem să îi încurajăm pe tineri să ia bacul”

Metodă inedită a Inspectoratului Şcolar pentru creşterea numărului de tineri care iau bacul. Astfel, conducerea ISJ a făcut un parteneriat cu o firmă privată pentru deschiderea unei şaormerii la I.C.Brătianu. „E simplu. Tinerii vor la şaorma, noi vrem să ia bacul. Adunăm cele două nevoi şi rezultă că cel mai bun loc în care trebuie să se deschidă o şaormerie este localitatea tulceană I.C.Brătianu”, a spus un inspector şcolar gălăţean.

Specialiştii apreciază că, în urma acestei măsuri, numărul celor care vor lua bacul la Galaţi va creşte cu peste o mie la sută. „Oricum, acum e voie la facultate şi fără bacalaureat. Din câte am înţeles va fi suficient să prezinţi la înscriere biletul perforat de la bac”, a spus un oficial din Ministerul Educaţiei.

Bacul cu de Toante

Ofertă de nerefuzat din partea PSD: "Traseiştii care vin la noi primesc 12 şpăgi la instalare"

Primarii care vor profita de ordonanţa traseismului politic şi vor veni la PSD vor avea parte de o surpriză. „Le vom da nu mai puţin de 12 şpăgi în avans, plătibile chiar în ziua în care se înscriu la noi”, a declarat Dan Nica. Pesediştii sunt convinşi că, în acest fel toţi primarii din judeţ vor veni la Partid.

Primatul Ales

Primăria nu va închide digul dinspre Brăila: „Riscăm să rămânem fără angajate la videochat”

Primăria Galaţi a anunţat că nu va da curs solicitării gălăţenilor de a închide digul. Şi asta din motive economice. „Dacă am face asta, ar însemna să distrugem economia locală. Videochaturile de la Galaţi nu ar mai avea cu cine să lucreze. E prea riscant, nu vom închide digul”, a spus Marius Stan.

Taxi Brăileanca


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2480 ori Ultima modificare Vineri, 12 Septembrie 2014 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.