Catedra: Temerarii de la „Spiru Haret” Tecuci au ECOLOGIZAT un lac de agrement (GALERIE FOTO)

Catedra: Temerarii de la „Spiru Haret” Tecuci au ECOLOGIZAT un lac de agrement (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, 19 septembrie, 20 de elevi de la Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Municipiul Tecuci, au participat la ecologizarea oglinzii de apă a lacului de agrement din parcul „Crâng“. Este a patra acţiune pe acest lac şi a zecea intervenţie de ecologizare semiacvatică.

Ideea a venit în urma observaţiilor efectuate în timp. Orice voluntar a observat uşor că spaţiile terestre sunt relativ lesne de abordat pentru ecologizare, cu echipamente reduse. „Produsele“ acţiunilor erau depozitate uneori pe malurile râurilor, eventual împinse în acestea pentru a fi „ascunse“, pentru a se degrada în mediul acvatic sau pentru a fi deplasate în aval de către apele curgătoare. În acest fel, contribuţia „ecologizării” la poluarea râurilor a devenit evidentă. Anual, în Dunăre, ajung milioane de obiecte plutitoare, rezultate în urma acţiunilor „bine intenţionate“, la care se asociază neglijenţa şi lipsa educaţiei.

Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, au fost iniţiate aceste activităţi, care implică mult devotament, hărnicie dar şi curaj, mediul acvatic punând mai multe probleme, atât organizatorilor, cât şi elevilor participanţi.

Acţiunile s-au desfăşurat pe bază de voluntariat, elevii fiind întotdeauna instruiţi privind normele de comportare în toate momentele desfăşurării activităţii, pe toate poziţiile unde acţionau, în baza unei diviziuni a sarcinilor, a echipamentelor dar şi a experienţei anterioare.

Întotdeauna elevii şi-au exprimat disponibilitatea de a mai participa la astfel de acţiuni, care după finalizare se termină cu o plimbare cu barca pe oglinda curată a apei.

Citit 4361 ori Ultima modificare Marți, 23 Septembrie 2014 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.