PAMFLET/ Marius Stan a intrat în CARTEA RECORDURILOR

PAMFLET/ Marius Stan a intrat în CARTEA RECORDURILOR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Citeşte în ediţia de săptămâna aceasta a Pamfletului cine este personajul politic local care a reuşit să doboare un record vechi de sute de ani


Baronul Munchausen, scos din Cartea Recordurilor: „Cine dracu' e Stan ăsta?”

Nebunie de nedescris în redacţia Guiness a Cărţii Recordurilor. Baronul de Munchausen a făcut un scandal monstru după ce a fost înlocuit de la categoria „cel mai mare mincinos”. Potrivit martorilor, Baronul de Munchausen a pătruns în redacţia Cărţii Recordurilor urlând cât îl ţineau plămânii: „Cine mama dracu' e Stan ăsta? Şi ce-a făcut el în viaţa asta? Chiar nu înţeleg. Eu am băgat minciuni o viaţă întreagă şi el mă face într-o jumătate de mandat?”.

Potrivit reprezentanţilor Cărţii Recordurilor, este pentru prima dată când se doboară un record atât de vechi. „Celebrul Baron de Munchausen, recunoscut pentru minciunile spumoase pe care le spunea, a fost înlocuit de nimeni altul decât primarul municipiului Galaţi, Marius Stan. Printre aspectele care au stat la baza acestei înlocuiri se numără Noua Primărie, Noul Cinematograf, Noul Stadion şi, nu în cele din urmă, Noul Galaţi. „Asta cu Noul Galaţi este cea mai tare. Ăia de la Cartea Recordurilor nu s-au putut opri din râs vreme de trei zile şi trei nopţi”, a povestit un apropiat al lui Stan.

În sfârşit, REFORMĂ! Elevii de la „Metalurgic” ridică, la oră, un singur deget

În sfârşit, reforma în Educaţie este pe cale să prindă contur şi la Galaţi. Liceul „Metalurgic” este prima instituţie de învăţământ din ţară care a abolit ridicarea celor două degete la oră. În locul acestei variante învechite, cu iz comunist, conducerea liceului a stabilit ca elevii care vor să fie ascultaţi sau cer voie să meargă la toaletă să facă sex trebuie să ridice un singur deget.

„Elevii se pare că ne-au luat-o înainte şi de data aceasta. Oricum, mulţi deja îşi manifestau aprobarea faţă de orele noastre prin ridicarea degetului mijlociu. Deci am transformat-o în regulă. Poate părea un amănunt banal, însă adevărata reformă în educaţie pleacă de la lucrurile mărunte. Sunt multe lucruri în sistem care nu funcţionează. Şi nimeni până acum nu a ridicat un deget”, a spus domnul Bucea Trandafir, director la Metalurgic.

Elevii sunt încântaţi că şcoala le-a transformat comportamentul obişnuit într-un simbol al luptei pentru reforma în educaţie. „Nu e nimic nou pentru noi. Facem asta în fiecare zi. Şi pe stradă, şi acasă, şi la cârciumă. De acum încolo, o s-o facem şi la şcoală. Asta da reformă!”, a spus elevul Rică, dintr-a XIII-a B.

Protestul pensionarilor, dejucat de un supermarket. N-au rezistat promoţiei la tigăi

Decişi la începutul săptămânii să intre în greva foamei şi să protesteze în faţa Prefecturii, pensionarii gălăţeni s-au văzut nevoiţi să amâne violenţele din motive obiective: un supermarket din Galaţi a avut în ultimele cinci zile promoţii îmbietoare la tigăi.

După ce au renunţat la proteste în favoarea bătăilor pe tigăi, pensionarii gălăţeni şi-au dat seama că, de fapt, totul a fost o înscenare. „Mi s-a părut mie ciudat că s-a băgat promoţia la tigăi imediat după ce am anunţat că vom protesta. Atunci doar am bănuit, iar acum sunt sigur: autorităţile au comandat această promoţie ca să scape de protestul nostru. E drept, e şi vina noastră, dar cum să renunţi la o promoţie la tigăi? Nu avem cum. De protestat, putem protesta şi săptămâna viitoare”, a spus Marcel Decebal, pensionar.

Surse din cadrul Prefrecturii Galaţi susţin că e posibil ca protestele pensionarilor să fie dejucate şi săptămâna viitoare. „Din câte am auzit, va fi moacă pe Transurb, pe toate liniile, de luni până vineri. În condiţiile astea, chiar nu mai au nicio şansă se adune la scandal”, a spus un apropiat al lui Dorin Otrocol.

Florin Pâslaru îl corectează pe Remus Pricopie: "Cei doi nu au supt de la vulpe, ci de la lup"

Florin Pâslaru nu a ratat ocazia de a-l corecta şi el pe minsitrul Remus Pricopie, care a făcut-o de oaie în declaraţia publică cu vulpea. „Domnul ministru trebuie să ştie că Remulus şi Romus nu au supt de la vulpe. Nici nu se pune problema de aşa ceva; se vede că domnul ministru nu cunoaşte deloc legenda. Vă spun eu cum s-a întâmplat. Remulus era un italian care a vrut să facă un oraş, Roma. Numai că a venit la el un alt individ, de prin Dacia, pe nume Romus. Cei doi s-au bătut până când au căzut laţi. Atunci a apărut animalul, care i-a hrănit. Dar nu o vulpe le-a dat să sugă, aşa cum eronat a afirmat domnul ministru, ci un lup”, a scris Florin Pâslaru, pe contul său de Facebook.

Cel puţin 500 de lupi tineri din PSD, dornici să se înfrupte şi ei din seva Romei, au dat like instantaneu la postarea lui Pâslaru. „Bravo, dom' Florin. Să le arăţi tu cine e cel mai şmecher la legende. Ţineo tot aşa”, a comentat pesedistul Gigel, fan înrăit al lui Florin Pâslaru.

Pâslaru nu s-a putut abţine şi a dat şi el like la like-ul lui Gigel. Apoi, Gigel a dat like la like-ul lui Pâslaru la like-ul lui... şi tot aşa... şi tot aşa...

Baronul Mucihausen

Lămuriri necesare: Ce a uitat să citeze Bacalbaşa din Goethe

Preşedintele CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, a folosit un citat celebru la ultima şedinţă de Consiliu, însă nu a dat citatul complet. Aşa cum procedează de multe ori şi rubrica Pamflet (dar o face cu scopul de a scoate în evidenţă defectele politicienilor), Bacalbaşa a rupt din context citatul, încercând să se impună într-o dispută verbală cu un consilier PDL. „Atunci când o carte loveşte un cap şi sună a sec, nu este întotdeauna vina cărţii”, este citatul folosit de Bacalbaşa. Rubrica Pamflet vă oferă întregul context, pentru o mai bună înţelegere a situaţiei: „Atunci când o carte loveşte un cap şi sună a sec, nu este întotdeauna vina cărţii. Dar întotdeauna este vina cărţii, dacă e scrisă de Bacalbaşa” (Johann Wolfgang von Goethe).

Nikolae von Backalbascha

 

Au profitat de frigul de afară şi au furat startul: În maxi-taxi s-au auzit primele colinde cu Hruşcă

Debusolaţi de frigul de afară, câţiva şoferi fără simţul orientării temporale au şi băgat CD-uri cu Ştefan Hruşcă. „Dimineaţa, când plec pe traseu, e un frig de crapă pietrele. Era logic să-mi iau şi CD-urile cu Hruşcă. Nu ştiu, când bate frigul în parbriz, parcă se potrivesc acordurile alea cu leru-i ler”, a declarat şoferul de maxi-taxi Iulian.

Un călător bine ancorat în realitate i-a atras atenţia asupra calendarului şi i-a sugerat o melodie cântată de Green Day, Wake Me Up When September Ends. „Dacă nu o bagă pe asta, măcar nişte melodii populare despre tulburel, despre vinul ghiurghiuliu”, a spus călătorul.

Geru-i ger

Crimă la Cudalbi, după o glumă nesărată: I-a zdrobit capul pentru că i-a ascuns teascul

O glumă cu adevărat lispită de inspiraţie a dus la omucidere, miercuri, la Cudalbi. Un setean i-a băgat unui vecin capul în zdrobitorul de struguri, pentru că a avut proasta inspiraţie să îi ascundă teascul. „Înţelegem, mai facem şi noi glume. Uite, de exemplu, luni, eu i-am dat lui nea Ion o sapă peste cocoaşă. Am râs de ne-am prăpădit. Dar nimeni nu a crezut că cineva poate fi în stare să glumească cu ascunsul teascului în octombrie. A fost inuman”, a spus unul dintre martorii crimei.

Poliţia din Cudalbi a demarat deja o anchetă în acest caz. „Vrem să stabilim cu exactitate circumstanţele în care s-a făcut acea glumă nesărată. Dacă se va dovedi că nea Vasile, victima crimei, a făcut gluma cu teascul în deplinătatea facultăţilor mintale, vom lua cele mai dure măsuri. Suntem o societate modernă, nu ne permitem astfel de manifestări excentrice. Vom dovedi toleranţă zero faţă de astfel de ieşiri necontrolate”, a spus Marcel Tulburel, poliţist comunal.

Potrivit unor informaţii neconfirmate încă, victima crimei, seteanul care a pus la cale gluma cu teascul, va fi înmormântat fără slujbă bisericească.

Toamna cu Coasa

 

Există Dumnezeu! Pâslaru şi-a primit cu întârziere leafa de la Parlament

Dreptate divină pentru toţi angajaţii care şi-au primit cu întârziere (dacă le-au mai primit vreodată) salariile de la cel mai bun angajator din istoria capitalismului românesc, Florin Pâslaru. Parlamentul României a întârziat cu cinci (!!!!!) zile plata salariului către deputatul Florin Pâslaru. Mai mult, se pare că este vorba despre singura întârziere, ceilalţi parlamentari primindu-şi leafa la timp. „A intrat deja în panică. Chiar de a doua zi. Iniţial, nici nu şi-a verificat cardul, aşa că nu s-a prins, însă a doua zi a făcut iureş la Parlament”, a povestit un coleg deputat. Pâslaru a făcut scandal la departamentul Contabilitate, dar s-a mai liniştit după ce a dat acolo peste o fostă angajată. „Ştiu pe cineva la contabilitate, o să mă scot, îmi virează astăzi banii”, a spus Pâslaru, după 24 de ore de la păţanie. Colegii parlamentari bănuiesc, însă, că tocmai angajata de la Contabilitate ar fi în spatele întârzierii de leafă.

Florin PâSalaru


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2754 ori Ultima modificare Vineri, 26 Septembrie 2014 16:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.