Sfaturi pentru sănătate de la medicul Maria Ciuchi - Un nou serial de articole VL

Sfaturi pentru sănătate de la medicul Maria Ciuchi - Un nou serial de articole VL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe parcursul a peste două decenii, medicul gălăţean Maria Ciuchi a publicat în "Viaţa liberă" în jur de 500 de articole. Pe principiul că este mai bine să previi în loc să vindeci, în cea mai mare parte a acestor materiale, specialistul în medicină generală a abordat problemele medicale din perspectiva prevenţiei lor. Astfel, unii dintre cititorii mai vechi ai ziarului nostru o vor recunoaşte din nou cu drag pe autoarea Maria Ciuchi, într-o nouă serie de articole pe teme de educaţie medicală, a căror publicare va debuta din următoarea pagină de Familie (4-5 octombrie). De altfel, dr. Maria Ciuchi nu este deloc străină de domeniul publicisticii, din moment ce este autoarea a nu mai puţin de opt cărţi de educaţie medicală, având în prezent în plan publicarea unui nou volum.

"Ţările europene cheltuiesc aproximativ 800 de miliarde de euro anual doar pentru tratamentul bolilor cronice. Cu toate acestea, oamenii devin din ce în ce mai bolnavi. Când ne referim la sănătate, Organizaţia Mondială a Sănătăţii o defineşte ca pe o stare de bine pe plan fizic, psihic şi social. Astfel, trebuie să privim boala din toate aceste puncte de vedere. Încă din facultate, am considerat că trebuie pusă o mult mai mare importanţa pe aspectul preventiv în medicină. Prin respectarea unor reguli simple în viaţă, oamenii pot preveni apariţia a numeroase dintre bolile care în momentul de faţă pun o presiune deosebită pe toate sistemele naţionale de sănătate", a explicat dr. Maria Ciuchi.

Printre temele abordate în cadrul viitoarei rubrici din pagina de Familie se numără cele legate de alimentaţie, de necesarul de mişcare zilnică, precum şi de prevenţia celor mai întâlnite boli cronice - cardiovasculare, oncologice, psihice, respiratorii, digestive etc.

Nu rataţi un serial care vă va ajuta să rămâneţi departe de medic!

Citiţi şi: SFATUL farmacistului: Evitaţi să luaţi MEDICAMENTE după ureche!

Citit 2549 ori Ultima modificare Vineri, 26 Septembrie 2014 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.