PRIMARUL este şi ŞOFER pe microbuzul şcolii

PRIMARUL este şi ŞOFER pe microbuzul şcolii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru că nu are încă un şofer angajat, edilul Adrian Filote face câte şase drumuri pe zi pentru a-i duce şi a-i aduce de la Tg. Bujor pe elevii de la profesională şi liceu


Ne-a scris la redacţie o elevă în clasa a XII-a la Liceul "Eremia Grigorescu" din Tg. Bujor,  Nicoleta Felea, pentru a ne relata un fapt mai puţin obişnuit, mai ales că tânăra are termen de comparaţie cu ceea ce se întâmplă în jur. "Vara aceasta, primăria din comuna mea a mai primit o maşină din partea Guvernului, care însă stă "postată" undeva în curtea instituţiei. Din lipsa banilor, se pare, înmatricularea acestei maşini ar fi imposibilă. Am observat că, la Fârţăneşti, se poate ceea ce la noi e imposibil. Vreau să îmi împărtăşesc cu voi admiraţia pentru cel care conduce transportul la Fârţăneşti. E omul care, deşi e edil la el în comună, face şase curse până la liceu, dimineaţa, la prânz şi seara. Se foloseşte de bunul pe care comunitatea l-a primit şi asigură transportul elevilor la şcoală", ne scrie pe adresa redacţiei tânăra menţionată.

"Doar nu era să ţin microbuzul ca pe bibelou"

Situaţia ni s-a confirmat stând de vorbă chiar cu primarul Adrian Filote, care a recunoscut că, deoarece nu are şofer, s-a angajat să-i ducă pe elevi la liceu la Tg. Bujor, până când va putea ocupa postul prin concurs. "Doar nu era să ţin microbuzul de bibelou şi elevii să meargă cu ce pot! N-am avut cum să organizez concurs, pentru că posturile sunt blocate. Luna aceasta a apărut hotărârea prin care pot angaja. Voi organiza concurs şi sper să reuşesc să angajez pe cineva care să facă şi treaba aceasta. Până atunci, îi duc la şcoală, n-am cum să-i las pe drumuri", spune cu simplitate edilul. Are în grijă 80 de elevi de liceu şi şcoală profesională, pe care îi duce şi îi aduce zilnic, pe un drum de aproape 26 de kilometri dus-întors. Într-adevăr, face câte două ture, dimineaţă, la prânz şi seara, în total şase curse.

"E greu"

"Plec dimineaţa la 6,00 de acasă, fac două curse. La 8,00 sunt la Primărie. La 12,00 mă duc să-i duc pe cei care învaţă în schimbul doi şi să-i aduc pe cei care au cursuri dimineaţa. La 13,30 sunt înapoi. Seara, în jur de ora 18,30, îi aduc înapoi şi pe aceştia. E greu, în fiecare zi să pleci de la 6,00 şi să ajungi la 20,00 acasă. Dar cine să facă treaba asta? Noroc că am categoria D şi am voie să conduc microbuzul. Sper să vină oameni la concurs. E greu să stai pe un post de la 6,00 la 20,00, cu salariul minim pe economie. Dacă nu vine nimeni, voi continua să-i duc eu. Asta e!", mai adaugă edilul, fără emfază.

Nu ştim cât de mulţumiţi sunt oamenii din comună de primar, dar gestul său, de normalitate, până la urmă, este într-adevăr demn de laudă şi de luat exemplu de către alţi primari, care niciodată nu găsesc soluţii şi care nu vor să renunţe la confortul lor personal, considerând că funcţia le aduce numai privilegii.

CITEŞTE ŞI: Un gălăţean a CÂŞTIGAT BRONZUL MONDIAL la Olimpiada internaţională de astronomie

Citit 2538 ori Ultima modificare Marți, 28 Octombrie 2014 20:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.