Tot ce trebuie să ştii despre ALOCAŢIILE pentru FAMILII NEVOIAŞE

Tot ce trebuie să ştii despre ALOCAŢIILE pentru FAMILII NEVOIAŞE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Categoriile de beneficiari ai alocaţiei familiale complementare/ alocaţiei de susţinere pentru familii monoparentale sunt: persoanele singure şi familiile cu un venit net lunar pe membru de familie de până la 423 lei, care au în întreţinere copii în vârstă de până la 18 ani şi care urmează o formă de învăţământ. Alocaţie familială complementară primesc familiile formate din soţ, soţie şi copiii în vârstă de până la 18 ani care locuiesc împreună, iar alocaţie de susţinere primesc familiile formate dintr-o persoană singură şi copii în vârstă de până la 18 ani aflaţi în intreţinere şi care locuiesc împreună, denumite familii monoparentale.

Prin persoană singură se înţelege persoana care se află în una dintre următoarele situaţii: este necasatorită, este văduvă, este divorţată, al cărei soţ/soţie este declarat/declarată dispărut/dispărută prin hotărâre judecătorească, al cărei soţ/soţie este arestat/arestată preventiv pe o perioadă mai mare de 30 de zile sau execută o pedeapsa privativă de libertate şi nu participă la întreţinerea copiilor, nu a împlinit vârsta de 18 ani şi se află în una dintre situaţiile prevăzute la paragrafele anterioare, a fost numită tutore sau i s-au încredinţat ori dat în plasament unul sau mai mulţi copii şi se află în una dintre situaţiile de mai sus (cu excepţia asistentului maternal profesionist).

Aceste alocaţii se acordă lunar, pe bază de cerere, întocmită de reprezentantul familiei, însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia, care se înregistrează la Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Galaţi (strada Fraternităţii nr. 1). Dreptul la alocaţie familială complementară sau, după caz, la alocaţie de susţinere se acordă începând cu luna următoare înregistrarii cererii.

Cuantumul alocaţiei familiale complementare este: 50 lei pentru familia cu un copil, 60 lei pentru familia cu doi copii, 65 lei pentru familia cu trei copii,  70 lei pentru familia cu patru sau mai muţi copii.

Cuantumul alocaţiei de susţinere pentru familia monoparentală este: 70 lei pentru familia cu un copil, 80 lei pentru familia cu doi copii, 85 lei pentru familia cu trei copii şi 90 lei pentru familia cu patru sau mai mulţi copii.

CITEŞTE ŞI: Tot ce trebuie să ştii despre haosul TICHETELOR ALIMENTARE de la UE

Citit 1366 ori Ultima modificare Vineri, 28 Noiembrie 2014 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.