ALEGERI PARLAMENTARE în Republica Moldova/ STUDENŢII basarabeni din Galaţi, îndemnaţi SĂ VOTEZE

ALEGERI PARLAMENTARE în Republica Moldova/ STUDENŢII basarabeni din Galaţi, îndemnaţi SĂ VOTEZE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe data de 30 noiembrie, cetăţenii moldoveni vor merge la urne să voteze pentru un nou parlament. Iar o bună parte dintre voturi vor fi asigurate de diaspora, care-i cuprinde şi pe studenţii basarabeni care învaţă în Galaţi.

Cu această ocazie, Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi (LSBG) îi îndeamnă pe tineri să nu stea cu mâinile în sân. "Îi rog pe colegii mei, pe prietenii mei, pe toţi moldovenii din Galaţi să vină duminică, 30 noiembrie, la universitate şi să voteze. Ştiu că toţi îşi doresc un viitor european, iar acum e şansa lor să scrie istorie", ne-a spus preşedintele LSBG, Ştefan Bejan.

Pentru ca tinerii basarabeni să conştientizeze semnificaţia istorică a acestui vot, Liga Studenţilor Basarabeni a organizat, pe toată durata lunii noiembrie, diverse activităţi, printre care şi o vizită la sediul Guvernului Republicii Moldova, unde au avut ocazia să stea de vorbă cu viceministrul educaţiei, Igor Grosu. Acesta le-a vorbit studenţilor despre oportunităţile pe care le vor avea şi s-a bucurat că tinerii nu sunt indiferenţi în legătură cu soarta Republicii Moldova, chiar dacă acum locuiesc în străinătate.

"Sper să vină cât mai mulţi studenţi şi tineri la vot şi împreună să punem umărul la modernizarea şi europenizarea Republicii Moldova. Moldova trebuie să fie parte a marii familii europene, acolo unde primează statul de drept, iar eu mă bucur că în acest demers greu de realizat sunt pe aceeaşi lungime de undă cu prietenii mei din Galaţi. Viitorul nostru depinde de noi şi de ceea ce alegem”, ne-a spus Mihai Creţu, fost preşedinte al LSBG.

Toţi basarabenii care învaţă în Galaţi sunt îndemnaţi să iasă duminică la vot şi să îşi aleagă viitorul. Secţia de votare din Galaţi se va afla în incinta Universităţii „Dunărea de Jos”, corpul U, din strada Domnească, nr. 47.

Citit 697 ori Ultima modificare Vineri, 28 Noiembrie 2014 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.