Copil cu piciorul străpuns de o aşchie imensă

Copil cu piciorul străpuns de o aşchie imensă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri după-amiază, un băiat în vârstă de 11 ani a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii deoarece, aflat la joacă, s-a accidentat. Puştiul, care locuieşte pe strada Tunelului, s-a urcat într-un copac din care a căzut.

Oţetarul bătrân pe care l-a escaladat nu era foarte înalt aşa că, în urma căderii, copilul nu a suferit fracturi sau alte traumatisme grave însă a avut ghinionul să i se înfigă în piciorul drept, străbătându-i muşchii gambei, o ditamai aşchia, de fapt o bucată de creangă lungă de şase centimetri şi groasă de 8-9 milimetri. Pentru extracţia corpului străin de mari dimensiuni se impunea efectuarea urgentă a unei intervenţii chirurgicale.

Dacă nu s-ar fi intervenit prompt, bucata de lemn ar fi declanşat un proces infecţios. Copilul a fost vaccinat antitetanic şi, pentru operaţie, s-a decis transferarea lui la Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean.

După efectuarea intervenţiei chirurgicale, starea micului pacient, în prezent internat în secţia Ortopedie, evoluează favorabil, deşi în ciuda analgezicelor administrate, are în continuare dureri mari. Cel puţin ieri cazul nu ridica probleme deosebite.

Fără a bagateliza nefericita întâmplare care a provocat atâta suferinţă şi ţinând cont şi de optimismul medicilor conform cărora băiatul nu va rămâne cu sechele, ne-am permite să spunem că puţini sunt cei care nu au astfel de amintiri din copilărie…

Citit 865 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.