FOCAR DE INFECŢIE în CENTRUL Galaţiului
Foto: Foto: Florin Răvdan

FOCAR DE INFECŢIE în CENTRUL Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe adresa redacţiei a venit o sesizare de la o doamnă care locuieşte pe strada Mihai Eminescu, în centrul oraşului. Aceasta ne-a transmis că, pe un teren aflat în apropierea locuinţei sale, mai multe persoane din zonă aruncă gunoaie de tot felul, de la saci menajeri cu resturi de mâncare până la plăpumi, cabluri, fiare şi altele.

La faţa locului, am constatat că sesizarea este reală. Mirosul este oribil. Singurul paznic al mormanului de zăpadă îngheţată şi gunoi este un câine negru, răpciugos şi trist. Nici nu ne bagă în seamă, dovadă a faptului că e obişnuit cu oamenii. Ne priveşte din vârful grămezii, ca un stăpân absolut. "Acum încă e bine, pentru că e frig şi nu miroase atât de tare. Dar vara, când vin oameni de la 200-300 de metri distanţă să-şi arunce gunoaiele aici, cu greu se poate numi zonă de locuit”, ne-a spus Ion Petrea, care locuieşte în zonă.

Cu toate astea, nimeni nu îi cunoaşte pe cei care aruncă gunoaiele acolo, chiar dacă sunt văzuţi. „Am încercat să le fac morală unora care au venit cu mai mulţi saci, să îi arunce aici, dar nici nu m-au băgat în seamă. Cică nu e treaba mea. Cum să nu fie treaba mea?”, ne mărturiseşte, indignată, Nicoleta Botezatu.

Terenul pe care se adună gunoaiele are, din ce spun riveranii, un proprietar. Însă acesta nu este de găsit, iar autorităţile încă nu au intervenit. „De ce nu vin cei de la primărie să-l oblige pe proprietar, oricine ar fi el, să-şi îngrădească terenul? Situaţia este aşa de ani buni, iar noi ne-am săturat”, ne-a mai spus Nicoleta Botezatu.

"Primăria municipiului Galaţi a sesizat Poliţia Locală cu privire la situația semnalată pe strada Mihai Eminescu, la intersecţia cu strada Livezeni. Se vor face verificări cu privire la deţinătorul terenului respectiv şi se vor lua măsurile legale care se impun", ne-a spus Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Până la soluţionarea problemei, riveranii nu pot decât să aştepte. Angajaţii Ecosal vin, din când în când, şi mai strâng din gunoaie, dar sunt mult prea multe pentru un simplu măturător de stradă. Conducerea Ecosal nu a putut fi contactată pentru a discuta această problemă.

Citit 2077 ori Ultima modificare Marți, 27 Ianuarie 2015 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.