2.000 de tecuceni sunt aşteptaţi să-şi ia cardurile de sănătate

2.000 de tecuceni sunt aşteptaţi să-şi ia cardurile de sănătate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dintre cele 45.000 de carduri returnate, la începutul acestui an, de Oficiul Judeţean de Poştă către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, aproximativ 2.000 erau pe numele unor asiguraţi din municipiul Tecuci.

Pentru a veni în sprijinul acestor persoane, preşedintele CJAS Galaţi, dr. Elena Vrabie, merge astăzi (joi - n.r.) la Tecuci pentru a le înmâna aceste documente. "În mod normal, ar fi trebuit ca tecucenii să vină la sediul CJAS din Galaţi pentru a-şi lua carduri. Pentru a nu-i mai pune pe drumuri, ceea ce înseamnă cheltuieli în plus şi timp pierdut, am hotărât să mergem noi la Tecuci", a explicat dr. Vrabie.

Astfel, tecucenii care nu au primit cardul prin poştă sunt aşteptaţi astăzi, 5 februarie, de la ora 9,00, la Galeria de Artă "Gheorghe Petraşcu", vizavi de Casa de Cultură din Tecuci. Pentru a putea ridica documentul, titularul are nevoie de cartea de identitate. În cazul persoanelor nedeplasabile, cardul poate fi ridicat şi de o altă persoană, cu precizarea că trebuie să aibă la îndemână actul de identitate, original sau copie, al titularului.

Cardul naţional de sănătate este un proiect care are ca principal scop transparentizarea şi eficientizarea utilizării fondurilor din sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Acesta va face dovada prezenţei asiguratului la furnizorul de servicii medicale. Potrivit Legii sănătăţii nr. 95/2006, cardul naţional de sănătate trebuia să fie introdus până la sfârşitul lui 2007, însă a fost amânat până în 2014. Un prim proiect-pilot a fost implementat la sfârşitul lui 2012, în judeţul Arad. Din iunie 2014, în cadrul unui al doilea proiect-pilot, cardul a fost distribuit pentru 8.000 de pacienţi dializaţi din 79 de centre private.

Citit 791 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Februarie 2015 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.