Femeile rome ajutate să nu mai abandoneze copiii
Foto: Viorica Gotu

Femeile rome ajutate să nu mai abandoneze copiii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alianţa romilor din judeţul Galaţi implementează în anul 2015 noi proiecte care au ca scop ajutorarea, dar şi integrarea socială a persoanelor de etnie romă.

Proiectul „Împreună pentru sănătate” este destinat femeilor de etnie romă care rămân însărcinate şi nasc copiii, fără să treacă prin testele necesare din timpul sarcinii. Acest lucru duce de cele mai multe ori la abandonarea copiilor bolnavi în maternităţi. De asemenea, vor fi organizate sesiuni de informare pentru femeile de etnie romă însărcinate şi pentru cele care au copii în vârstă de până în doi ani.

"Strategia Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome pentru perioada 2015-2020" este un al proiect care are ca scop integrarea şi îmbunătăţirea situaţiei persoanelor de etnie romă. Prin implementarea acestui proiect persoanele defavorizate social îşi vor putea găsi un loc de muncă mult mai uşor, în domenii ca învăţământul, medicina, consiliere sau management", spune preşedinta Alianţei, Viorica Gotu.


 

Citit 1295 ori Ultima modificare Joi, 05 Martie 2015 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.