AMENZI pentru reciclare ilegală. Hoţii de PET-uri din Galaţi rămân în vizorul poliţiştilor locali
Foto: Foto Bogdan Codrescu

AMENZI pentru reciclare ilegală. Hoţii de PET-uri din Galaţi rămân în vizorul poliţiştilor locali
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În prima lună şi jumătate de la începutul anului nu mai puţin de 50 de amenzi au fost date de către Poliţia Locală pentru răsturnarea containerelor pentru colectare selectivă a deşeurilor, furtul sau împrăştierea PET-urilor.

„De la începutul anului 2015, poliţiştii locali, în baza HCL 79/2002, art, 8 (persoanele fizice şi juridice nu au voie să împrăştie gunoiul din recipientul de colectare), au aplicat 50 de amenzi, dintre care 3 avertismente. În aceste cazuri valoarea amenzilor este de 2.100 lei”, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Aurelia Bogatu Matei.

Numărul amenzilor date către hoţii de deşeuri reciclabile a crescut anul acesta, dacă e să considerăm că pe tot parcursul anului trecut au fost aplicate un număr de 198 de amenzi, dintre care 11 avertismente, potrivit informării Poliţiei Locale. Aşadar, în nici măcar două luni, numărul amenzilor a atins un sfert din numărul amenzilor date pe întreg parcursul anului trecut. Valoarea sancţiunilor pe anul trecut a fost de 8.015 lei.

„Persoanele care încalcă prevederile HCL 79/2002 sunt sancţionate cu amenzi cuprinse între 40 şi 50 lei. Atât în 2014, cât şi în acest an, în mai multe cazuri, acolo unde poliţiştii locali au depistat persoane care aveau asupra lor cantităţi mari de pet-uri, le-au întocmit celor în cauză actele de constatare după care au fost predaţi la Secţiile de Poliţie pentru continuarea cercetărilor, iar bunurile au fost predate deţinătorului de drept, Serviciul Ecosal”, ne-a mai transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.


CITEŞTE ŞI: Cum se adună GUNOIUL în SPITALUL judeţean din Galaţi (FOTO)

Citit 2035 ori Ultima modificare Vineri, 06 Martie 2015 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.