Sărbătoare la Jorăşti. Pentru prima oară, un localnic ajunge la 100 de ani

Sărbătoare la Jorăşti. Pentru prima oară, un localnic ajunge la 100 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zi de sărbătoare pentru comunitatea din satul Lunca, comuna Jorăşti, care pe 15 martie şi-a aniversat cea mai în vârstă localnică! Ilinca Popa a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani, prilej pentru familie şi apropiaţi să îi fie alături. Tanti Ilinca a întâmpinat această vârstă la fel cum întâmpină fiecare duminică din viaţa ei. A mers la biserică, iar apoi, în casa pe care o împarte acum cu unul dintre fiii ei, inginer pensionar, şi-a aşteptat oaspeţii. La 100 de ani, tanti Ilinca face bilanţul unei vieţi pe care şi-a petrecut-o muncind din greu alături de bărbatul ei, Gheorghe, care s-a stins în urmă cu 13 ani. Împreună au avut 14 copii, dintre care au crescut opt, şase petrecându-i pe drumul din urmă înainte de vreme.

„E un caz unic la noi în comună, nu am mai avut pe nimeni, din câte ştiu eu, să fi ajuns la această vârstă. Speranţa de viaţă pe aici e în jurul vârstei de 70 – 80 de ani. Au fost puţini şi cei care au trecut de 90. În consecinţă, e un moment special pentru noi şi o vom sărbători cum se cuvine”, ne-a spus Cătălin Palade, primarul comunei Jorăşti.

Duminică după-amiază, 15 martie, edilul, alături de o parte dintre consilierii comunei şi de preotul Valeriu Dascălu au mers la casa Ilincăi Popa cu un dar simbolic din partea comunităţii: un tort, un uriaş buchet de flori şi o diplomă aniversară.


 

Citit 1935 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2015 22:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.