ALARMANT/ Tot mai mulţi gălăţeni tineri fac infarct

ALARMANT/ Tot mai mulţi gălăţeni tineri fac infarct
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alimentaţia nesănătoasă, mesele neregulate, sedentarismul şi fumatul fac ravagii în rândul populaţiei tinere din Galaţi, în special printre bărbaţii cu vârste de până în 45 de ani. Scăpat de sub control, colesterolul îşi aduce din plin aportul la aglomerarea camerei de gardă de la Cardiologie cu cazuri grave ale unor pacienţi care, deşi expuşi factorilor de risc enumeraţi mai sus, habar nu au că suferă cu inima. Din acest motiv, specialiştii trag un semnal de alarmă şi recomandă tuturor, bărbaţi şi femei, să nu îşi ocolească medicii de familie şi, cel puţin o dată pe an, laboratoarele de analize medicale.

„E dramatic, pentru că sunt oameni tineri, care făcând infarct miocardic acut, ies dintr-o viaţă normală şi devin bolnavi până la sfârşitul vieţii. Ar fi mult mai bine ca noi toţi să ne facem analize de rutină, chiar dacă nu avem simptome”, a precizat dr. Lucica Grigorică, medic cardiolog.

Pe lângă pacienţii care află la Urgenţe că sunt cardiaci, mai sunt şi persoane care suferă infarcte pentru că renunţă la medicamentele prescrise ca urmare a diagnosticării cu o afecţiune cardio-vasculară.

„Sunt mulţi oameni tineri, cu angină pectorală, cu infarct miocardic, care abandonează medicaţia în favoarea unor medicaţii naturiste, care nu şi-au dovedit ştiinţific eficienţa. Din păcate, nu motivele financiare îi determină, pentru că remediile alternative sunt mai scumpe decât medicaţia primită de la medicul de familie. N-o să întâlniţi situaţia asta în ţările din vestul Europei”, explică dr. Grigorică.

Semnalul de alarmă tras de cardiologi nu îi vizează doar pe bărbaţi de până la 45-50 de ani, ci şi pe femeile la menopauză. Statisticile arată ca rata mortalităţii din cauze cardio-vasculare este mai mare la reprezentantele sexului frumos trecute de vârsta a doua.

Citit 1707 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Aprilie 2015 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.