Locurile de parcare lipsesc cu desăvârşire din Micro 21. GARAJE pe post de MAGAZIE şi maşini pe spaţiul verde

Locurile de parcare lipsesc cu desăvârşire din Micro 21. GARAJE pe post de MAGAZIE şi maşini pe spaţiul verde
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pavel Istrate ni s-a plâns de faptul că garajele din cartierul Micro 21 adăpostesc de toate, mai puţin maşini. „Unii le ţin pe post de magazie, au acolo mere, borcane, butoaie de vin, scule, lemne şi alte alea. Cineva are tarabă în piaţă şi are lăzi cu marfă în garaj, în timp ce maşina e lăsată afară. La unii zici că e apartament, au canapele, covoare, baie. Lux! Şi în tot timpul ăsta, maşinile stau parcate de-aiurea pe afară. Primăria ce aşteaptă ca să îi demoleze şi să facă parcări?”, spune omul.

Însă nu doar ce se întâmplă în garaje îl deranjează pe acest gălăţean, ci şi ce are loc în afara acestora. „Când dă căldura, ei îşi scot grătarele şi fac numai fum, dar nu îi amendează nimeni. În schimb, dacă eu ies cu grătar în faţa blocului, imediat iau amendă. Păi, unde e corectitudinea în asta?”, mai spune omul. 

Într-un cartier sufocat de maşini, locul de parcare este un bun de preţ, iar de multe ori se lasă cu vandalizarea maşinilor, dacă acestea sunt parcate pe locul nepotrivit. „S-au mai întâmplat şi nevrute. Au fost bătăi, cauciucuri tăiate, pentru un loc de parcare. Parcă nu mai suntem oameni când vine vorba despre asta, deşi majoritatea maşinilor sunt pe trotuar sau pe spaţiul verde”, mai spune un cetăţean.

"Parcăm unde putem”

Chiar lângă chioşcul "Vieţii libere", un scuar de pământ era ocupat de două maşini, puse de-a latul într-o băltoacă pe care majoritatea şoferilor ar ocoli-o fără să stea prea mult pe gânduri. Deşi, în mod normal, pe acel loc ar trebui să fie spaţiu verde, poate şi câteva flori, care să asigure zonei un aspect mai plăcut, lipsa locurilor de parcare i-a făcut pe unii cetăţeni să rişte să se murdărească pe pantofi la coborârea din maşină. „Trăim mai rău ca la ţară. Parcăm unde putem, iar vara ne umplem de praf pe picioare, în timp ce iarna de noroi. Suntem vai de capul nostru, nu putem să avem o parcare decentă. Măcar, dacă nu e spaţiu verde, să se toarne beton aici!”, ne-a spus un cetăţean.

Citit 1600 ori Ultima modificare Duminică, 05 Aprilie 2015 16:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.