Mai multe diplome decât participanţi la Concursul „Procopiu”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei în jur de 20 de elevi care au reprezentat Galaţiul la Concursul Naţional de Fizică Aplicată „Ştefan Procopiu” s-au întors acasă cu 39 de diplome câştigate. Deşi alte judeţe au avut delegaţii mult mai mari, gălăţenii au fost puţini, dar buni. Dintre cele 39 de distincţii obţinute, 10 au fost ale elevilor de la CNVA, iar 8 ale celor de la Liceul Teoretic „Dunărea”.

Dorin Clisu („Pedagogic) s-a clasat pe primul loc la clasa a VIII-a la lucrări scrise, Adrian Murariu de la CNVA  a luat locul al III-lea la clasa a VI-a, iar colegul său de la a IX-a Ştefan Bărbuţă s-a clasat pe locul al II-lea. Tot pe podium a reuşit să urce pe a treia poziţie şi Mihaela Năstruţ de la Liceul „Dunărea” (clasa a X-a).

Ritmul stabilit de organizatori a fost deosebit de dur, în aceeaşi zi fiind programate alte trei probe. Astfel, după prima probă, la doar 3 ore diferenţă, a urmat secţiunea  “Tehnici de laborator”.

Grupa de mici fizicieni experimentatori de clasa a VI-a, formată din Adrian Murariu (CNVA), Matei Butucescu  (Şc. nr. 25) şi  Cristi Sandu (Şc. nr. 12) a reuşit să ocupe obţină locul al III-lea. La clasa a VIII-a, acelaşi loc l-a ocupat echipajul format din Bogdan Portase („Spiru Haret”) şi Dorin Clisu (Pedagogic).

Galaţiul a ocupat primele două locuri la secţiunea lucrări pe calculator: Mihai Dămăceanu şi Daniel Radovici („Calistrat Hogaş”) au luat premiul I, iar George Catrinoiu şi Ionuţ Onica de la Liceul „Dunărea” s-au clasat pe locul al II-lea.

Pe lângă aceste diplome, elevii noştri au primit şi alte distincţii care i-au asigurat Galaţiului un loc fruntaş în clasamentul pe judeţe.

Citit 1433 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.