Unde se joacă micuţii din Ţiglina III?

Unde se joacă micuţii din Ţiglina III?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din parc s-au luat leagănele şi băncile, dar nimeni n-a mai adus nimic în loc *

De un an de zile, copiii din Ţiglina III tânjesc să se mai dea în leagăne, să urce în balansoare şi să alerge în singurul loc de joacă ce le era rezervat. Deşi e delimitat cu un gard nou-nouţ, practic, micul parc din apropierea Complexului Continental s-a desfiinţat din momentul în care autorităţile au luat toate leagănele din fier, fără să mai aducă altele din plastic în loc. De 1 Iunie, copiii şi bunicii n-au avut unde să-şi petreacă o seară liniştită aproape de casă.

„Cred că le-au luat vara trecută, cam pe vremea asta. Dacă treceţi seara prin zonă, o să vă speriaţi văzând puhoiul de copii, mai mari sau mai mici. Au luat şi băncile din parc şi nu au mai adus nimic. Bunicii nu mai au unde să se odihnească”, ne-a spus, destul de supărată, o locuitoare din cartier, Anicuţa Panait.

„Puhoiului de copii” îi rămâne să se reverse, seară de seară, pe platformele de beton de tip jardinieră, ridicate lângă blocuri.

Şi doamna Arhip, bunica micuţului David Luca, simte pe propria piele lipsa unui loc de joacă pentru nepotul ei. „Cel mai apropiat parc pentru copii, unde sunt şi leagăne noi, e în Complex Siret. Acolo însă e deja aglomerat. Până la Parcul Cloşca e destul de mult de mers, aşa că ar fi bine să îşi aducă cineva aminte şi de noi”, ne-au spus soţii Arhip, care trebuie să inventeze singuri modalităţi de a-l distra pe nepotul din cărucior pentru că autorităţile nu îşi fac treaba.

Iar la modul în care s-au mişcat lucrurile până acum, n-ar fi de mirare ca 1 Iunie 2010 să-i prindă pe copiii din zonă tot fără parc de joacă amenajat.

Explicaţie foto: În micul parc a mai rămas doar o masă zgrunţuroasă de ping-pong

Citit 978 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.