RECORD de vizitatori la „Noaptea Muzeelor”. Care a fost CEL MAI VIZITAT MUZEU din Galaţi

RECORD de vizitatori la „Noaptea Muzeelor”. Care a fost CEL MAI VIZITAT MUZEU din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă, la Galaţi s-a înregistrat un record de vizitatori în ”Noaptea Muzeelor”: aproximativ 24.000. Datorită acestei participări, Galaţiul a ajuns pe locul al 5-lea în topul naţional, după Bucureşti, Iaşi, Sibiu şi Cluj-Napoca, potrivit Reţelei Naţionale a Muzeelor din România. Un motiv pentru ca Dragoş Neamu, coordonatorul Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, să facă apel către autorităţile locale din Galaţi să intensifice eforturile pentru a salva Muzeul de Arte Vizuale, găsindu-i un spaţiu adecvat.

Cel mai vizitat muzeu din Galaţi a fost cel de Istorie, cu 8.246 de persoane care i-au trecut pragul. Pe locurile următoare s-au situat, în ordine: Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, cu 5.500 vizitatori, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine, cu 5.248 vizitatori, Muzeul de Arte Vizuale, cu 2.947 vizitatori şi Centrul Cultural ”Dunărea de Jos”, cu 2.000 vizitatori.

Citit 1432 ori Ultima modificare Marți, 19 Mai 2015 18:57

1 comentariu

 • postat de Jean
  Miercuri, 20 Mai 2015 17:59
  5.13.134.***
  Publicitate agresiva + pret intrare simbolic + program p.m. si weekend = promovare valori culturale locale. Cauzele diferentelor dintre numarul mare de la Noaptea muzeelor si numarul redus din zilele obisnuite sunt clare: costul accesului, programul si publicitatea. De ce trebuie un muzeu sa fie inchis la ora 17 ( la Gradina botanica este program pana la 18, dar cu intrare pana la 17)? Pentru ce persoane este un astfel de program? Trebuie sa-ti iei o zi de concediu ca sa poti sa vizitezi un muzeu in timpul saptamanii?
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.