Începând de miercuri intrăm în Postul Naşterii Domnului

Începând de miercuri intrăm în Postul Naşterii Domnului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mâine, 13 noiembrie, se lasă sec, iar de miercuri, 14 noiembrie, intrăm în Postul Naşterii Domnului, numit în popor Postul Crăciunului. Ca orice post, şi acesta trebuie să fie o perioadă de abstinenţă, de rugăciune şi o sumă a faptelor bune.

Abstinenţa trebuie să vizeze gândurile grele şi rele, dar mai ales faptele reprobabile, pe care nu le mai putem repara. Abstinenţa este legată şi de reţinerea de la consumul alimentelor "de dulce" - carne, ouă şi lapte. Hrana noastră pentru trup trebuie însoţită de "foamea şi setea de Dumnezeu", prin rugăciune, prin faptele milei creştine, prin spovedanie şi primirea Sfintei Împărtăşanii.

În acest post sunt mai multe dezlegări la peşte, în special în zilele de sâmbătă şi duminică, dar şi la alte sărbători din această perioadă; prima dezlegare la peşte este pe 21 noiembrie, când prăznuim Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Nu va fi dezlegare la peşte în ultimele zile de sâmbătă şi duminică din Postul Crăciunului.

Ajunul Naşterii Domnului va fi luni, 24 decembrie, când vom petrece ziua cu rugăciune, cu frumoasele colinde, cu fapta şi cu gândul la aproapele nostru sărac sau bolnav, singur şi neajutorat. În toată acestă perioadă, trebuie să ne îngrijim nu numai de trup, ci şi de suflet, făcând o faptă bună, spovedindu-ne şi împărtăşindu-ne.

Citit 1406 ori Ultima modificare Duminică, 11 Noiembrie 2012 15:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.