CENTRU MEDICAL modern, INAUGURAT la Matca

CENTRU MEDICAL modern, INAUGURAT la Matca
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În vreme ce locuitorii din multe sate gălăţene au ajuns să considere accesul la servicii medicale drept un lux, la Matca a fost inaugurat, vineri, un centru medical proiectat să facă faţă nevoilor celor aproximativ 12.500 de locuitori ai comunei.

O astfel de unitate sanitară era necesară, spune primarul Nelu Costea, deoarece vechiul dispensar din comună era total depăşit, atât ca spaţiu, cât şi ca dotări. "Sala de aşteptare din fostul centru medical era prea mică, iar medicii nu îşi puteau desfăşura activitatea aşa cum şi-ar fi dorit în vechile cabinete. Fiecare dintre cei cinci medici de familie din comună are acum propriul cabinet, sala de aşteptare este mai mare, iar, în viitor, dorim să aducem mai multe aparate medicale, precum şi medici specialişti care să ofere consultaţii pentru locuitorii din Matca", a precizat primarul Nelu Costea.

Noul centru medical dispune, la parter, de şapte cabinete medicale cu săli de tratament. La etaj mai este o sală de tratament, precum şi alte şapte cabinete medicale. La mansardă, în eventualitatea în care medicii vor fi nevoiţi să rămână peste noapte la Matca, a fost amenajat un spaţiu de cazare. Întregul proiect a fost finanţat din surse de la bugetul local, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 1.400.000 de lei. Construcţia a durat trei ani.

La inaugurarea dispensarului din comuna Matca au participat, printre alţii, liberalii Alina Gorghiu, copreşedintele PNL la nivel naţional, şi Gheorghe Flutur, secretarul general al partidului, aflaţi în vizită la Galaţi. După vizita din comuna Matca, delegaţia liberală de la Bucureşti a poposit în oraşul Târgu Bujor, în comuna Oancea, dar şi la Barcea, unde a fost inaugurat noul sediu al Primăriei. „Periplul” de vineri al acestora prin judeţul Galaţi s-a încheiat la Tecuci, unde au participat la „Premiile PNL Tecuci”, eveniment organizat cu ocazia a 140 de ani de liberalism în România.

Sursa foto: digi24.ro

Citit 7723 ori Ultima modificare Vineri, 29 Mai 2015 21:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.