Introducerea CARDULUI DE SĂNĂTATE, amânată din nou. AFLĂ de când va fi OBLIGATORIU

Introducerea CARDULUI DE SĂNĂTATE, amânată din nou. AFLĂ de când va fi OBLIGATORIU
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Autorităţile au amânat pentru a cincea oară implementarea cardului de sănătate, deoarece sunt sute de mii de oameni care nu l-au primit. Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, spune că acesta va deveni obligatoriu abia la începutul lunii august.

Iniţial, cardul trebuia să devină obligatoriu la 1 februaie. Apoi termenul a fost mutat pe 1 aprilie, apoi pe 1 mai. Ulterior, Ciurchea a anunţat că documentul va fi obligatoriu de la sfârşitul lunii iunie.

"Continuăm să acordăm servicii atunci când cineva nu poate să prezinte cardul. Acest lucru la un moment dat se va opri. Probabil că la sfârşit de iulie, început de august", a declarat preşedintele CNAS, citat de realitatea.net.

Peste 13.000 de carduri aşteaptă să fie ridicate de la Casa de Sănătate Galaţi

"Viaţa liberă" a relatat săptămâna trecută că, din totalul de 48.403 carduri de sănătate returnate, la începutul anului, de la Poşta Română către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, au fost distribuite la ghişeele CJAS 10.768, iar prin medicii de familie 24.314. Restul de 13.321 de astfel de documente medicale încă îşi aşteaptă posesorii.

„Avem până acum 406 cereri de duplicat. Asta pentru că un card a ajuns defect la asigurat, iar alţi 405 gălăţeni şi-au pierdut cardurile. Din motive religioase, 125 de persoane au refuzat documentul”, susţine dr. Elena Vrabie, preşedintele CJAS Galaţi.

Gălăţenii care nu au primit prin poştă cardul electronic pot merge la ghişeele Casei de Sănătate Galaţi de luni până joi, între orele 8,00 şi 16,30, şi vineri, între 8,00 şi 14,00.

Citit 1316 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Mai 2015 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.