Aproape 5.000 de pacienţi ar putea primi din iulie noul tratament pentru hepatita C

Aproape 5.000 de pacienţi ar putea primi din iulie noul tratament pentru hepatita C
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Aproape 5.000 de pacienţi ar putea primi din iulie noul tratament pentru hepatita C, primele contracte dintre Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi producătorii, pentru terapia fără interferon, putând fi semnate la sfârşitul lunii iunie, a anunţat preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, potrivit medifax.ro.

"Probabil la sfârşitul lunii să semnăm primele contracte. Vreau să precizez faptul că interferon free pentru hepatita C intră pe lista de compensate şi gratuităţi doar în urma negocierilor dintre Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi producători. Pentru a trata cât mai mulţi pacienţi cu hepatită C, care nu au altă alternativă terapeutică, este nevoie să obţinem un preţ suportabil pentru România", a declarat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Potrivit calculelor CNAS, în prezent sunt 5.000 de pacienţi care au nevoie de aceste terapii noi şi care vor intra în primul val de tratament, pentru că nu au altă alternativă terapeutică, dar apoi va fi o altă grupă.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a adăugat că abia la începutul lunii februarie medicamentele au primit avizul de punere pe piaţă, apoi a fost un termen până s-a stabilit preţul.

Citit 1135 ori Ultima modificare Luni, 08 Iunie 2015 08:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.