PAMFLET/ Cum i s-a răspuns lui Pâslaru cu aceeaşi monedă

PAMFLET/ Cum i s-a răspuns lui Pâslaru cu aceeaşi monedă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Deputatul PSD a avut parte de o replică în aceiaşi termeni ca şi cei folosiţi de el la rezoluţia Parlamentului în cazul Victor Ponta

Florin Păslaru, băgat în ceaţă de o gagică: „Se aprobă cererea de respingere a iniţierii procedurii de amor”

Situaţie fără ieşire pentru deputatul PSD Florin Pâslaru. Potrivit unor surse din partid, zilele trecute, pesedistul gălăţean a încercat să agaţe o gagică cu texte de-ale lui, de genul „te fac vedetă la televiziunea mea”, „vei fi prinţesa numărul unu în Galaţi” etc. Răspunsul pe care l-ar fi primit Florin Pâslaru a fost unul halucinant: „Domnule Pâslaru, se aprobă cererea de respingere a iniţierii procedurii de amor. Vă rog să luaţi act de decizia de acceptare a împotrivirii mele la cererea de încadrare a solicitării dumneavoastră în categoria faptelor care nu pot fi consumate”. De la auzul poveştii, colegii lui Pâslaru din PSD nu se mai pot opri din râs. „Săracu' Pâslaru, nici acum nu ştie dacă să se ducă la ea acasă sau nu. Stă de zile întregi în casă şi analizează fiecare cuvânt, în speranţa că atunci când va descifra mesajul va realiza că acesta reprezintă un accept”, a spus Rică, coleg din PSD. Acesta recunoaşte totuşi că, dincolo de comicul situaţiei, Pâslaru se află într-o situaţie fără ieşire. „Dacă răspunsul i-a fost favorabil, iar el nu s-a dus, îţi dai seama că pică de papagal. Oricum, a făcut bine pentru că cealaltă variantă era şi mai jenantă. Dacă era un răspuns negativ şi se ducea, zicea că-i prost”, a mai spus Rică.

Parlamentul explică de ce lipseşte Durbacă de la şedinţe: „Are program non-stop la Muzeul Antipa”

În urma sesizărilor făcute de mai multe agenţii de monitorizare a parlamentarilor români cum că Eugen Durbacă nu prea dă pe la serviciu, forul legislativ a emis un comunicat de presă în care explică situaţia. „Este adevărat că domnul Durbacă Eugen nu prea a venit nici la şedinţele în plen şi nici pe la cele din comisii, însă există o explicaţie. Domnul Durbacă mai are un angajament, în calitate de exponat la Muzeul Antipa. Programul dumnealui de acolo se suprapune în mare măsură cu programul de la Parlament. Am încercat să apelăm la bunăvoinţa şefilor de la Muzeu, în sensul că am fi vrut să îl împărţim... Însă ni s-a explicat că este cel mai important exponat din colecţie şi toţi vizitatorii doresc să îl vadă pe Durbacă. Practic, dacă nu ar fi Durbacă, Muzeul Antipa ar rămâne fără vizitatori”, se arată în comunicatul colegilor parlamentari. Contactaţi telefonic, reprezentanţii muzeului au confirmat conţinutul declaraţiei de presă a Parlamentului. „Aşa este, Durbacă este un exponat de o valoare inestimabilă. Oamenii vin, se uită la el, îl studiază. Cei mai mulţi se minunează cum e posibil ca un om ca el să fie încă în prim-planul politicii”, a explicat directorul Muzeului Antipa.

Cudălbenii nu sunt impresionaţi de scăderea TVA la bere: „Nu vom rămâne cu bani, vom fi doar mai beţi”

Scăderea TVA la berea la halbă nu a produs, aşa cum estimau specialiştii, un  val de entuziasm la Cudalbi. Localnicii susţin că nu au prea multe motive de bucurie. „În primul rând, să fie clar: dacă berea va fi mai ieftină, nu înseamnă că o să rămânem cu mai mulţi bani în buzunar după escapadele zilnice la cârciumă. Înseamnă doar că vom fi mai beţi. Practic, la cinci beri băute, o să mai bem încă una. Deci, la sfârşitul zilei, vom fi ceva mai beţi, nu mai bogaţi”, a explicat Mitică Păhărel, din Cudalbi. Al doilea motiv pentru care în Cudalbi nu s-a declanşat sărbătoarea este faptul că localnicii sunt circumspecţi în privinţa consecinţelor. „Mai vedem noi cu ieftinirea berii. Ni s-a promis şi luna de pe cer şi am primit canci. Să vedem mai întâi, după care discutăm”, a completat Mitică Păhărel. În altă ordine de idei, majorarea alocaţiilor pentru copii a dus nu doar la salvarea cârciumilor din Cudalbi de la faliment, ci la dezvoltarea acestui segment economic. „În ultimele zile s-au înregistrat încă patru cereri de înfiinţare de cârciumi la noi în comună. În doar câteva săptămâni vom deveni localitatea cu cea mai mare densitate de cârciumi din lume”, a mai spus Mitică Păhărel.

Senzaţional: Un cititor al Pamfletului l-a recunoscut pe senatorul Viorel Ştefan

Întâmplare incredibilă! După ce, în urmă cu două săptămâni, rubrica Pamflet a publicat fotografia unui presupus senator de Galaţi, pe nume Viorel Ştefan, un cititor a sunat la redacţie pentru a ne semnala faptul că l-a văzut pe domnul din imagine. „Am fost zilele trecute pe la Craiova şi l-am văzut într-o piaţă pe domnul din fotografie care făcea promisiuni oltenilor. Mi s-a părut ciudat că un parlamentar de Galaţi merge în turnee electorale în Oltenia şi tocmai de aceea am sunat la redacţie”, ne-a transmis cititorul nostru. Mai mult, cititorul ne-a dat şi un număr de telefon al lui Viorel Ştefan ca să îl sunăm să ne confirme povestea. Am sunat şi... surpriză: la telefon era chiar Viorel Ştefan. „Da, sunt parlamentar de Galaţi şi vorbeam cu oamenii care m-au ales”, a spus Viorel Ştefan. Când i s-a spus că locul în care a fost el nu este în Galaţi, ci în Craiova, parlamentarul a izbucnit în râs: „Cum să nu fie Galaţiul acolo? Păi eu mereu am fost acolo, mereu acolo i-am convins pe oameni să mă aleagă. Ei sunt electoratul meu. Eu numai pe acolo am avut întâlniri cu oamenii”, ne-a spus Viorel Ştefan, pe jumătate nedumerit, pe jumătate amuzat.

Victor Monta

Dan Nica a votat împotriva pensiilor parlamentarilor: „Banii din şpăgi îmi ajung la pensie”

 

Dan Nica dovedeşte încă o dată că este un parlamentar căruia îi pasă de electorat. Potrivit unor informaţii din forul legislativ, Dan Nica ar fi fost singurul pesedist care a votat împotriva creşterii pensiilor parlamentarilor. El a explicat într-o discuţie cu câţiva prieteni apropiaţi că nu avea niciun sens să mai ia nişte bani de la stat, când oricum a luat cât a vrut şi când a vrut. „Ce rost avea? Îmi puneam oamenii în cap pentru un pumn de bani. Oricum am conturile doldora de la tot felul de tunuri pe care le-am dat”, s-a destăinuit Dan Nica unor prieteni. În plus, Dan Nica a explicat că nu mai are nicio satisfacţie în a obţine venituri în mod legal. „Când îmi bagă salariul pe card parcă nu am nicio satisfacţie. Alta e emoţia când îmi intră nişte lovele după ce fac o inginerie financiară, când dau un tun, când fac o afacere cu statul, când iau o şpagă cinstită. Simt că trăiesc în acele momente, simt că sunt viu. Banul practic nici nu contează. Contează doar emoţia care se creează în jurul acelor bani”, a mai spus Dan Nica.

 

Dan Bunica

 

Furtuni penibile în ultimele zile/ Gălăţenii, nevoiţi să apeleze la poze de arhivă pentru Facebook

Deşi meteorologii anunţaseră furtuni serioase la Galaţi în ultima săptămână, prăpădul s-a lăsat aşteptat. Doar cîteva rafale de vânt şi câteva picături penibile de ploaie s-au abătut asupra oraşului. Utilizatorii de Facebook au fost cei mai afectaţi de această turnură a evenimentelor. „Eram pregătit. Aveam aparatul încărcat, cablul de descărcare era deja băgat în calculator. Urma să fac upload la furtună în câteva secunde. Am aşteptat, însă, în zadar. A fost cea mai cruntă dezamăgire pe care am trăit-o în ultima vreme”, a declarat Ionel, utilizator de Facebook. Unii dintre internauţii cu mai multă experienţă erau, însă, pregătitţi şi pentru asemenea situaţii. „Eu am avut la îndemână nişte poze de arhivă cu furtuni din anii trecuţi. Când am văzut că potopul anunţat e, de fapt, vrăjeală ieftină, am apelat la o poză de anul trecut. Prăpăd am făcut pe Facebook! Am primit 358 de like-uri în mai puţin de două minute”, a explicat Mirel, un alt utilizator de Facebook.

 

MeteOlogi de Serviciu        

 

Modelul ungar, aplicat la Măstăcani/ Vor să ridice un zid împotriva oamenilor paşnici

 

Măstăcănenii sunt primii români care vor să aplice modelul statului ungar împotriva imigranţilor ilegali. Sătui să le tot intre în sat oameni paşnici, care nu se ciomăgesc niciodată, mai mulţi localnici au decis să facă un gard care să înconjoare comuna. „Ne-a ajuns până în gât să ni se calce hotarele de oameni care nu vor să se bată. Aşa că facem un zid împotriva liniştii. Noi, măstăcănenii, suntem obişnuişi cu ciomăgeală zi de zi şi nu acceptăm să ne calce pragul tot felul de personaje cu intenţii paşnice. E absurd să vină la noi. De-acum încolo, nu vor mai intra pe teritoriul comunei decât cei înarmaţi până în dinţi şi care pot face dovada că vin să se pocnească aici”, a declarat Virgil Paruială, localnic. Primăria a acceptat proiectul şi chiar a anunţat că va sprijini financiar construcţia gardului.

 

Comando pe Cio Mag

 

Problemele Galaţiului par să nu se mai termine: Marius Stan a anunţat că vrea să candideze din nou

 

Cu străzile făcute şvaiţer, ţânţari prin toate parcurile, fără legături cu lumea civilizată, Galaţiul a mai primit săptămâna aceasta o lovitură. Marius Stan a anunţat că e pregătit să candideze pentru un nou mandat de primar. „M-am hotărât, la anul îmi voi depune candidatura din nou. Mi-a plăcut aici la Primărie, e chiar mişto. Partea bună e că nici nu trebuie să mai vin cu noi sloganuri şi noi promisiuni. Pot să le folosesc din nou pe cele din campania trecută: Noul Stadion, Noua Primărie... fain”, a comentat primarul Marius Stan. Cetăţenii Galaţiului sunt efectiv dărâmaţi de când au auzit ştirea. „Credeam că poate, în sfârşit, Dumnezeu o să îşi întoarcă faţa către noi. Se pare că nu avem nicio şansă, suntem condamnaţi la dezastru”, a comentat Nea Ion, gălăţean.

 

Noul Stan


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3190 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.