TROTUARE din Galaţi - capcane pentru pietoni

TROTUARE din Galaţi - capcane pentru pietoni
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Trotuarele din cartierul Micro 18, de pe strada Brăilei, s-au transformat în adevărate capcane pentru pietoni. Cei care circulă zilnic prin această zonă sunt uimiţi şi îngroziţi de peisajul pe care îl au în faţă de atâţia ani. Trotuarul e plin de gropi, "peninsule" de asfalt şi dale vechi care reprezintă un adevărat pericol pentru cei care trec prin zonă. Încă de la primii metri parcurşi ca pieton, gropile şi asfaltul le dau bătăi de cap celor care merg pe jos. Din metru în metru, apare o groapă sau o crăpătură, iar ca tacâmul să fie complet îţi poţi fractura cu uşurinţă piciorul din cauza dalelor vechi, instabile la orice mişcare.

Oamenii spun că au speranţe că autorităţile vor lua măsuri în ceea ce priveşte zona Micro 18. "Dacă plouă, nu ştii cum să faci slalom printre bălţi, dacă e uscat şi ieşi cu copilul la plimbare nu ştii pe unde să te duci să eviţi gropile. Să nu mai vorbim de cei care suferă de un handicap. Nu ar avea nicio şansă să circule pe-aici în cărucior. Dar trăim în România şi nu mă mai miră nimic", ne-a declarat contrariat un bărbat, aflat în trecere pe stradă.

În urma intervenţiei cotidianului "Viaţa liberă", autorităţile au menţionat că situaţia se va remedia cât mai repede cu putinţă. "Anul acesta, programul de reparare a trotuarelor se axează pe strada Brăilei, începând de la Stirex şi până la Spitalul Judeţean. Sunt trotuare care nu au fost asfaltate integral de cel puţin 20 de ani. Intenţionăm să extindem programul de reparaţie a trotuarelor pe strada Brăilei şi de la Spitalul Judeţean spre ieşirea din oraş, dacă vom avea bani la rectificarea bugetară din toamnă. Dacă nu, cel mai probabil anul viitor se vor face lucrările de reparaţii respective", ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei.

Foto Iasmina Stoianovici

Citit 1728 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iunie 2015 15:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.