FLASH-MOB organizat, duminică, pe FALEZĂ
Foto: Fotografie de epocă: bucureşteni aşezaţi în genunchi la aflarea teribilei veşti

FLASH-MOB organizat, duminică, pe FALEZĂ
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni "Ştefan cel Mare şi Sfânt" şi Platforma Unionistă "Acţiunea 2012" - Filiala Galaţi vă invită la comemorarea a 75 de ani de la raptul Basarabiei şi Bucovinei de Nord de la patria-mamă.

Duminică, 28 iunie, de la ora 18,00, la Elice, sunteţi aşteptaţi să participaţi la un flash-mob organizat cu această ocazie. Prezenţa cu o lumânare şi o bentiţă neagră este de dorit.

Pe 28 iunie 1940, România a primit un ultimatum din partea Uniunii Sovietice, prin care i se cerea evacuarea administraţiei civile şi a armatei române de pe teritoriul dintre Prut şi Nistru, cunoscut ca Basarabia, dar şi din partea nordică a Bucovinei. În cazul în care retragerea nu s-ar fi făcut în termenul impus de patru zile, România era ameninţată cu războiul.

Citit 1399 ori Ultima modificare Vineri, 26 Iunie 2015 18:45

4 comentarii

 • postat de Veniti la noi dragi basatabeni!
  Duminică, 28 Iunie 2015 06:25
  78.96.253.***
  Veniti frati basararabeni la noi, treceti peste oprelistile de tot felul puse la cale de cei ce nu doresc ca fratii sa revina in familia milenara.

  Veniti sa cantam impreuna, sa dansam, bucurandu- ne ca suntem liberi, avand aceleasi nazuinte pe pamantul si glia lasate de Dumnezeu acestui popor roman, cladit in negura vremurilor, in ciuda tuturor oprelistilor vrasmasilor.

  Treceti Prutul, pasiti cu incredere pe pamantul lui Stefan cel Mare si Sfant, ca Moldova este pana la Siret in marea natiune a romanilor, ROMANIA MARE!
  0
  6
  Raportează
 • postat de Aurica
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 15:15
  5.13.252.***
  Am asa niste indicii si concluzii care ma duc cu gandul la faptul ca romanii de peste Prut sunt mai romani decat cei de aici si chiar calitativ ca oameni, sunt peste noi.
  Asa ca lasati-o mai moale cu critica la adresa lor. Au si ei belele, e drept, dar totusi.
  0
  8
  Raportează
 • postat de Vali
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 14:47
  79.116.98.***
  Doina, când ai fost ultima data la Chișinău? E plina lumea de prejudecati si etichete gratuite asa ca iti recomand călduros sa vii pe 5 iulie la Chișinău sau măcar sa urmărești presa si abia apoi poți pune etichete si emite judecăți.
  In același timp e foarte adevarat ca săracii basarabeni au trecut prin doua secole de rusificare forțată cu deportări masive si depopulări in masa, cu trimiterea in Siberia a intelectualilor si a tuturor care au avut curajul sa se declare romani, cu masacre si gropi comune si câte si mai câte grozavii pana la denaturarea adevarului si rescrierea istoriei dar asta nu ne da noua sub nicio forma dreptul sa uitam de Basarabia si de romanii de acolo indiferent ce gândesc si cum gândesc ei!
  1
  13
  Raportează
 • postat de doina
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 11:58
  84.117.46.***
  Din pacate insa, moldovenii care sunt astazi in Basarabia, sau rusofonizat atat de mult incat nu mai ii putem asemana cu romanii.
  13
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.