Încă un SCANDAL la Judeţean. BOLNAV MORT după ce s-ar fi accidentat în spital

Încă un SCANDAL la Judeţean. BOLNAV MORT după ce s-ar fi accidentat în spital
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* Pacientul, în vârstă de 57 de ani, era internat în Secţia de Oncologie când ar fi căzut în baia din salon şi s-ar fi lovit grav la cap * Familia bărbatului, decedat în dimineaţa zilei de 15 iulie, îi acuză pe medici că l-au externat fără să îi facă investigaţiile necesare la timp


Un nou scandal a izbucnit ca urmare a acuzaţiilor grave aduse de familia unui gălăţean bolnav de cancer la adresa personalului medical din Secţia de Oncologie a Spitalului de Urgenţă. Oamenii susţin că Constandin Ionescu, de 57 de ani, care a decedat miercuri dimineaţă, după ce a fost operat la cap în urmă cu o săptămână, s-ar fi accidentat în timp ce era internat pentru chimioterapie. În loc să fie investigat pe loc, bolnavul ar fi fost trimis acasă, unde starea sa s-a agravat galopant.

„A fost internat pe 26 iunie ca să facă tratament pentru cancer. Pe 28 iunie a vrut să meargă la toaletă, dar a căzut şi s-a lovit inclusiv la cap. Am fost sunată de doamna doctor la care era internat, care mi-a spus că să vin a doua zi la spital, că vrea să vorbim. Mi-a spus pe 29 iunie că mi-l dă pe soţul meu acasă, că e agitat şi să vin abia a doua zi după foaia de externare. El era într-o stare nu foarte bună când l-am luat, dar am pus asta pe seama bolii”, susţine Catinca Ionescu, soţia bărbatului. Abia acasă femeia spune că a observat că pe corpul soţului ei erau mai multe vânătăi, ceea ce i-a confirmat spusele colegilor de salon, care l-ar fi văzut pe bărbat căzând. Pe 6 iulie, după ce şi-a pierdut cunoştinţa, Constandin Ionescu a ajuns din nou la Urgenţe, unde a fost văzut de un neurochirurg, care a decis să îl opereze imediat.

„Mi-au spus că avea un hematom la creier, format în urma căzăturii. Mie mi-au spus colegii de salon că a căzut, dar doctoriţa de la Oncologie nu a pomenit nimic. Cu atât mai puţin să îl trimită la investigaţii, să vadă dacă are ceva, mai ales că el era operat la cap. Azi dimineaţă (n.r. miercuri) a murit şi am făcut deja plângere la conducerea spitalului”, a conchis văduva.

Rudele mortului sunt de părere că acesta a fost victima unei neglijenţe din partea personalului medical, pe care îl acuză că ar fi vrut să scape mai repede de el şi să îl trimită să moară acasă. Familia este cu atât mai înverşunată cu cât un episod similar s-ar fi petrecut cu câteva luni înainte.

„El a mai fost internat o dată şi atunci a plecat din spital fără să observe nimeni. Din cauza bolii nu mai judeca bine. A fost atunci anunţată poliţia şi a fost găsit tocmai prin Micro 39”, afirmă Săftica Păun, sora bărbatului decedat.

Anchetă la spital

Singurul for sesizat până la acest moment despre caz este conducerea Spitalului de Urgenţă, unde miercuri dimineaţă a ajuns plângerea formulată de soţie.

„La secretariat a ajuns o petiţie formulată de soţia unui pacient decedat în secţia de Terapie Intensivă. S-a demarat de urgenţă o anchetă în Secţia de Oncologie, pentru a se verifica aspectele reclamate şi a fost sesizat şi Consiliul de Etică al spitalului. Este vorba despre un pacient cu metastaze multiple şi trebuie verificate toate aspectele care au ţinut de împrejurările reclamate, pentru a se stabili dacă e vorba de neglijenţă”, a precizat dr. Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Decesului pacientului Constandin Ionescu este catalogat ca moarte suspectă, motiv pentru care se va deschide un dosar penal. Medicii legişti urmează să precizeze care a fost cauza morţii şi, în funcţie de rezultat şi de celelalte probe, procurorii vor decide dacă, referitor la cine şi pentru ce se vor formula acuzaţii.

AFLĂ AICI VERDICTUL în cazul bolnavului căzut la Oncologie.

Citit 5155 ori Ultima modificare Luni, 20 Iulie 2015 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.