APEL UMANITAR/ Să îi dăm şansa de a trăi unui tânăr de 25 de ani

APEL UMANITAR/ Să îi dăm şansa de a trăi unui tânăr de 25 de ani
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Haideţi să facem un exerciţiu de imaginaţie şi să ne gândim cum ar fi să adormim în fiecare seară chinuiţi de dureri groaznice şi de gândul că mâine nu vom mai deschide ochii. Abia atunci am realiza cât de important este să fii sănătos şi am lupta şi cu ultima fărâmă de putere pentru a supravieţui.

Este trist, dar realitatea arată că din ce în ce mai mulţi tineri suferă de boli care le curmă orice speranţă la viaţă şi orice gând legat de viitor.

Constantin Sîrbu a venit la redacţia cotidianului „Viaţa liberă” pentru a cere, disperat, ajutor. La doar 22 de ani a fost diagnosticat cu cancer limfatic şi, auzindu-i povestea, cu greu m-am abţinut să nu plâng. M-a trecut un fior rece pe şina spinării, gândindu-mă că aş fi putut fi oricând în locul lui. Eu sau cineva drag mie, un coleg, un prieten, o rudă.

În urmă cu trei ani, Constantin avea dureri mari la plămâni şi pierderi în greutate. În urma investigaţiilor făcute atât la Spitalul TBC din Galaţi, cât şi la Spitalul Militar din Bucureşti, tânărul a fost diagnosticat cu cancer la plămâni. În doar câteva zile, viaţa i s-a întors la 180 de grade. Cu doar câteva luni în urmă era un tânăr normal, fericit, cu un loc de muncă de stabil. După ce a făcut armata, Constantin a fost angajat pe postul de soldat gradat profesionist.

În ciuda tratamentelor făcute timp de trei ani atât în Bucureşti, cât şi în Galaţi boala a avansat. Deşi medicii i-au spus iniţial că organismul său a reacţionat bine la tratament, după un alt set de analize făcut acum, la 25 de ani, i s-a spus că boala s-a extins şi la oase, iar singura lui şansă este un tratament pe care îl poate urma la o clinică din Italia. Aici doctorii i-au spus că are şanse de 95 la sută de supravieţuire. Este vorba de nişte cure de imunoterapie care ajung la 60.000 de euro, bani pe care îi este imposibil să îi obţină din resursele proprii.

Tatăl lui Constantin este pensionar, dar munceşte din greu de dimineaţă până seara, iar mama lui este plecată în Italia, pentru a ajuta familia să supravieţuiască şi pentru a-i asigura banii de tratament băiatului.

Boala l-a făcut generos

„Îmi doresc să fiu sănătos şi să pot munci. Cu banii câştigaţi aş deschide un ONG non profit prin care aş ajuta oamenii săraci şi bolnavi”, ne-a mărturisit Constantin.

Singurul venit de care beneficiază tânărul în prezent este pensia de boală în valoare de 400 de lei şi banii pe care reuşesc părinţii să îi câştige.

Pentru acest tânăr, timpul deja se scurge mai repede decât pentru ceilalţi oameni. Dacă în trei săptămâni, Constantin nu va ajunge la clinică pentru tratament, singura lui salvare va fi doar o minune din partea lui Dumnezeu.

Cei care îşi doresc să îi întindă o mână de ajutor o pot face donând bani în conturile deschise pe numele său, Constantin Sîrbu: RO12BRDE180SV55992111800 şi contul în Euro: RO06BRDE180SV00114411800, iar codul SWIFT este BRDEROBU.

Orice sprijin contează, nu există o sumă prea mică pentru a fi donată, dacă vă doriţi să-l ajutaţi, o puteţi face chiar şi cu foarte puţin. Tuturor celor care vor şi pot să-l ajute pe Constantin să spere, le mulţumim anticipat şi le dorim să nu fie niciodată în situaţia în care este el acum.        

Citit 13446 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.