Un gălăţean va ÎNOTA 24 de ore pentru a SALVA VIAŢA UNEI FETIŢE

Un gălăţean va ÎNOTA 24 de ore pentru a SALVA VIAŢA UNEI FETIŢE
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pe 12 septembrie 2015, gălăţeanul Gabriel Drăghici va înota 24 de ore, încontinuu, în bazinul de la Centrul Multifuncţional „Delfinul” Galaţi. De ce? Pentru ca, sensibilizaţi de gestul său, gălăţenii, şi nu numai, să doneze banii de care o fetiţă în vârstă de numai un an, Evelina Ştefania, are nevoie pentru a supravieţui.

Despre micuţa Evelina aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă”. Copila a fost diagnosticată cu o boală genetică rară - fibroză chistică (mucoviscidoză), iar banii strânşi din donaţii o vor ajuta să poată urma tratamentele şi să facă analizele de care are nevoie pentru a învinge boala. Povestea Evelinei l-a impresionat pe Gabriel Drăghici care a decis să se implice, aşa cum a mai făcut-o până acum. Iniţial, după cum ne-a mărturisit, a vrut să alerge 24 de ore, dar până la urmă, a ales înotul. „Dacă aş fi ales să înot o oră, nu aş fi putut sensibiliza oamenii pentru a dona. Alegând să înot 24 de ore, sper ca percepţia lor să se schimbe. Gândiţi-vă, e dificil să stai şi treaz 24 de ore, dar să faci o astfel de activitate solicitantă!”, ne-a mărturisit gălăţeanul.

"Este foarte frumos şi foarte greu ceea ce şi-a propus să facă Gabriel. Asta arată că are o inimă mare, în care mai mult decât efortul său, dus până la epuizare, contează să o ajute pe Evelina. Este foarte important ca prin ajutorul lui să reuşim să strângem banii de care Evelina are nevoie pentru analize şi tratament", ne-a declarat mama Evelinei.

Antrenamente

Gabriel este antrenat din punct de vedere caritabil. „Prima dată am alergat pentru Fundaţia Hospice Casa Bunei Speranţe - o organizaţie care oferă servicii specializate de îngrijire pentru bolnavii incurabili. Am alergat 70 de kilometri, după aceea am înotat 12 ore pentru ei. Am alergat maratoane pentru alte fundaţii, am mers cu bicicleta, deci am făcut cam tot ce se poate face”, ne-a mărturisit.

Acum se antrenează pentru cursa extremă din septembrie: „Mă duc la bazin de patru ori pe săptămână. La început, număram bazinele, dar acum, crescând numărul lor, am început să le calculez în ore de înot. Pe lângă pregătirea fizică, mentală, este importantă prevenirea şi soluţionarea diverselor situaţii care pot apărea în timpul evenimentului (crampe musculare, greaţă)”, ne-a declarat Gabriel.

Donaţii electronice

Pentru acest eveniment caritabil, gălăţeanul spune că a ales cel mai transparent tip de donaţie, cea electronică, tocmai pentru că o mare parte din oameni este suspicioasă în legătură cu adevărata destinaţie a banilor. Donaţiile se pot face accesând http://evelinainvingemucoviscidoza.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=1435 “vreau să fac o donatie”. Targetul propus pentru acest eveniment caritabil este 20.000 de lei, dar nimeni nu se va supăra dacă va fi depăşit. „Îmi doresc să doneze cât mai mulţi oameni, sume mici de care se pot despărţi uşor. 12-15 lei reprezintă un pachet de ţigări, două sucuri, un sandviş, sume la care putem renunţa pentru o zi, pentru a face o faptă frumoasă. Implicarea socială aduce cu sine un capital de mulţumire şi de bucurie inestimabilă. Îi invit, aşadar, pe gălăţeni să ne bucurăm împreună!”, a mai spus Gabriel Drăghici.

Citit 2779 ori Ultima modificare Marți, 28 Iulie 2015 21:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.