BANI LA BUGET de la gălăţenii care NU au respectat legea

BANI LA BUGET de la gălăţenii care NU au respectat legea
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Protecţia Mediului, Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal au aplicat, în primele şase luni ale acestui an, amenzi în valoare de aproximativ 127.420 de lei. În urma controalelor efectuate şi a neregulilor găsite, au fost dispuse, pe lângă amenzi, şi măsuri suplimentare, conform Legii 50/1991. Astfel, în 15 cazuri s-a dispus sistarea lucrărilor, iar în alte 16 cazuri, desfiinţarea construcţiilor ilegale executate pe domeniul public. În alte şapte cazuri au fost sesizate organele de cercetare penală, pentru lucrări de construcţii ce se executau la imobile aflate în zone de protecţie a monumentelor istorice, care constituie infracţiuni.

"În ceea ce priveşte protecţia mediului, au fost efectuate verificări şi aplicate sancţiuni pentru: autoturisme parcate ilegal pe spaţiul verde, lipsa contractelor încheiate cu operatorul local de salubritate, nerespectarea normelor de convieţuire prin creşterea şi deţinerea ilegală de animale şi păsări în locuinţe sau în zone interzise, lipsa carnetelor de sănătate pentru animalele de companie, depozitarea materialelor de construcţii pe domeniul public, organizarea  activităţilor de picnic în alte locuri decât cele autorizate etc.", ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi. Doar pe protecţia mediului, poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de peste 20.000 de lei.

"De asemenea, poliţiştii locali le-au aplicat sancţiuni şi celor care nu au respectat prevederile Legii 185/2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate şi a Regulamentului privind publicitatea stradală în municipiul Galaţi aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local. Valoarea amenzilor în trei asemenea cazuri s-a ridicat la suma de 90.000 de lei", a conchis Aurelia Matei.

Citit 1997 ori Ultima modificare Luni, 17 August 2015 19:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.