CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? În centrul oraşului, nu sunt locuri de parcare suficiente

CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? În centrul oraşului, nu sunt locuri de parcare suficiente
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La ultima discuţie cu gălăţenii care locuiesc în zona centrală a urbei, am aflat că locurile de parcare sunt insuficiente pentru numărul din ce în ce mai mare de maşini. Din acest motiv, apar maşini parcate pe trotuar, lângă trotuar, pe banda întâi de circulaţie sau aproape lipite una de cealaltă.

O astfel de situaţie se semnalează aproape zilnic pe strada Nicolae Bălcescu, între fostul club Peştera şi staţia de autobuz din centru. Pentru că locuri de parcare marcate nu există în acea zonă, şoferii parchează pe partea dreaptă a carosabilului, iar uneori încurcă şi traficul, mai ales că în zonă circulă şi autobuze.

La fel se întâmplă şi pe strada Lahovary, în dreptul Oficiului Poştal nr. 1, acolo unde trotuarele sunt, mai tot timpul, ocupate de maşini parcate. "Nu mi se pare deloc normal să trebuiască să merg pe stradă cu căruţul copilului, pentru că nu am loc pe trotuar. Aici cred că Primăria şi Poliţia Locală ar trebui să intervină. Pentru ca maşinile să nu mai fie parcate pe trotuare, s-ar putea pune stâlpi din aceia mici, cred eu", ne-a spus Andreea Toniţă, o femeie în vârstă de 34 de ani.

Gheorghe Bejan, un cetăţean în vârstă de 48 de ani, cu care am stat de vorbă în zona Spicu, ne-a spus că s-a săturat să caute mereu locuri de parcare la mare distanţă de blocul în care locuieşte. "Eu nu vreau să parchez în grădina din faţa blocului şi nici pe trotuar, pentru că am avut copii mici şi ştiu cum este să nu te poţi strecura printre maşinile urcate aiurea pe trotuare. Oare nu ne putem civiliza şi noi să facem câte o parcare la fiecare bloc, pentru cei care locuiesc acolo? Cu trecut la carneţel, cu plată, dar cu acoperiş şi pază. Spre exemplu, avem grădini imense lângă blocuri, dar nu le îngrijeşte nimeni. Alea nu pot fi transformate în parcări?", ne-a întrebat gălăţeanul.

Problema locurilor de parcare este veche în Galaţi, fiind, de altfel, principalul motiv pentru care Primăria Galaţi a purces la demolarea garajelor din diverse cartiere. Din nefericire, acolo unde au fost finalizate parcări, acestea sunt mai mult goale, iar trotuarele din jurul blocurilor sunt, în continuare, ocupate de maşini.

Foto Florin Răvdan

Citit 1747 ori Ultima modificare Marți, 18 August 2015 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.