Examen de grad pentru asistenţii medicali gălăţeni

Examen de grad pentru asistenţii medicali gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Asistenţii medicali şi cei de farmacie, cu o vechime de cel puţin cinci ani în muncă, vor susţine, în luna octombrie, examenul pentru obţinerea gradului principal.

În acest scop, calendarul de desfăşurare a concursului pentru anul 2015 a fost deja publicat pe site-ul filialei Galaţi a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR). Astfel, înscrierile vor avea loc în perioada 5-22 octombrie, la sediul OAMGMAMR Galaţi, din Ţiglina I, str. Saturn, nr. 26.

Pe 29 şi 30 octombrie vor avea loc examenele. Mai exact, pe 29 octombrie se va desfăşura concursul pentru asistenţii medicali generalişti, iar pe 30 pentru asistenţii de farmacii, asistenţii medicali de laborator, balneofiziokinetoterapie, radiologie, etc. Candidaţii nemulţumiţi de notele pe care le-au obţinut vor putea depune contestaţii în zilele de 30 şi 31 octombrie. Rezultatele finale vor fi anunţate pe 2 noiembrie.

Potrivit legislaţiei actuale, la examenul de grad principal se pot înscrie candidaţii care îndeplinesc, până la data înscrierii la examen, cel puţin cinci ani vechime în specialitatea înscrisă pe diplomă. La calculul vechimii nu se ia în considerare perioada de concediu pentru îngrijirea copilului. Prin obţinerea acestui grad, asistenţii primesc o mărire salarială.

Citit 2676 ori Ultima modificare Luni, 31 August 2015 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.