Start la bacalaureat

Start la bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primă probă orală a bacalaureatului, cea de limbă şi literatură română, se va desfăşura luni şi marţi, la examenul din acest an înscriindu-se peste 6000 de elevi, repartizaţi în 15 de centre.

Ca şi anul trecut, elevii vor beneficia de două tipuri de subiecte, unul pentru  absolvenţii din seriile până în 2007 şi altul pentru  cei din 2008 până în prezent.

Ca o noutate, anul acesta preşedinţii de comisie pot decide dacă va programa separat elevii cu cele două tipuri de subiecte. În 2008, candidaţii din cele două generaţii au intrat împreună, în ordine alfabetică.

Aşa cum se ştie, proba orală la limba şi literatura română  şi cea la limbile străine sunt eliminatorii. Ca urmare, candidatul care a obţinut o notă sub 5 sau nu s-a prezentat la o probă orală este declarat „respins”, respectiv „neprezentat” şi nu mai participă la probele următoare. La probele orale şi practice nu se admit contestaţii.

Probele orale vor continua în zilele de 24 şi 25 iunie  la limba şi literatura modernă. Prima probă scrisă (limba şi literatura română) va avea loc vineri, 26 iunie.

Citit 1023 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.