Statele Unite comemorează 14 ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie

Statele Unite comemorează 14 ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Statele Unite marchează vineri 14 ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 printr-o serie de ceremonii, inclusiv o comemorare la un memorial deschis joi în Pennsylvania pe locul unde s-a prăbuşit unul dintre cele patru avioane deturnate, relatează DPA online.

Momente de reculegre urmează să comemoreze, în întreaga ţară, cele mai sângeroase atacuri teroriste comise în istoria Statelor Unite, soldate cu 2.977 de morţi.

Pe 11 septembrie 2001, extremişti angajaţi în misiuni sinucigaşe au deturnat patru avioane de pasageri, transformând aeronavele de linie în adevărate rachete ghidate împotriva celor două turnuri ale World Trade Center de la New York, Pentagonului şi unor locuri din afara Washingtonului.

La New York urmează să aibă loc, de asemenea, o ceremonie la Memorialul şi Muzeul Naţional 11 Septembrie (National September 11 Memorial and Museum), unde familiile victimelor atacurilor din 2001 le vor citi numele, dar şi pe cele ale atacului terorist comis la World Trade Center în 1993.

La Washington urmează să aibă loc ceremonii în memoria victimelor la Memorialul Pentagon, la care iau parte familiile acestora.

Citit 1334 ori Ultima modificare Vineri, 11 Septembrie 2015 13:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.