Războiul gunoaielor, bucuria şobolanilor: „Nu am vrut mutarea, ci amenajarea punctului!”

Războiul gunoaielor, bucuria şobolanilor: „Nu am vrut mutarea, ci amenajarea punctului!”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dispariţia punctului de colectare de pe strada General Dragalina scoate la iveală ani de sesizări şi de lupte ale unor locatari de la blocul C6D ca acesta să fie amenajat, întrucât acolo era un centru al şobolanilor, al câinilor şi al mizeriei. Potrivit uneia dintre locatare, Angela Condurache, nu punctul în care erau amenajate pubelele era deranjant, ci faptul că nu era amenajat după toate normele de sănătate. Totodată, aceasta neagă că oamenii nu mai au unde duce gunoiul, acum, după ce pubelele au fost luate.

„Vreau ca în numele locatarilor care, timp de cinci ani au suportat tot ce nu este normal să se întâmple în anul 2015, să avem un drept la replică. Cine spune că merge 10 minute pentru a duce gunoiul în strada Tecuci nu este adevărat. În strada Nae Leonard sunt două puncte de colectare a gunoiului: lângă C.E.C. şi lângă un cabinet de stomatologie. Punctul de colectare invocat din strada General Dragalina se află la 10 metri de blocurile C6 şi C6D, în poarta unităţii militare. Era plin de şobolani (ne invadaseră subsolurile), au ros instalaţiile maşinilor, toată noaptea zeci de câini se adunau şi lătrau, în toiul nopţii soseau căruţele celor care răsturnau pubelele şi căutau prin ele, oamenii străzii stăteau acolo toată ziua făcând mizerie şi gălăgie, nu puteam deschide ferestrele din cauza mirosului, a muştelor”, ne-a scris doamna Angela Condurache, locatară a blocului C6D.

Potrivit acesteia, tot scandalul nu ar fi existat dacă Ecosal ar fi realizat o platformă, ar fi securizat pubelele, astfel încât să nu mai fie răsturnat gunoiul. Reacţia doamnei a venit după ce preşedintele Asociaţiei 282, Cătălin Zaharia, dar şi alţi locatari din zonă ne-au sesizat că punctul lor de colectare, de pe strada General Dragalina, a dispărut din luna mai, fără a li se mai da o opţiune apropiată pentru a aduce gunoiul menajer.

Şeful Ecosal, Ionuţ Pucheanu, a promis că săptămâna aceasta va avea o întrevedere cu preşedinţii de asociaţiilor de proprietari care erau arondaţi punctului de colectare de pe strada General Dragalina pentru a stabili un nou amplasament, care să mulţumească pe toată lumea.

Citit 1126 ori Ultima modificare Joi, 10 Septembrie 2015 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.