Concediu prin sindicat, doar pentru 3 la sută dintre profesori

Concediu prin sindicat, doar pentru 3 la sută dintre profesori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „La jumătate faţă de anul trecut, când am primit suplimentări”, susţine Valeriu Diculescu *

Între 175 şi 400 de lei. Atât costă un bilet de vacanţă pentru o săptămână la munte sau la mare, subvenţionat de stat. Nu e de mirare că profesorii fierb de nerăbdare să obţină locuri pentru astfel de concedii la preţ redus, mai ales că anul acesta au venit cu întârziere şi la jumătatea numărului de anul trecut.

„În mod normal martţi, 23 iunie, ar fi trebuit să plece prima serie, dar s-a decalat până pe 29 iunie. Anul acesta  sunt la jumătate faţă de anul trecut, când am primit suplimentări. Anul acesta, de la Direcţia de Muncă ni s-a spus că nu vom mai primi niciun  bilet în plus”, spune preşedintele executiv al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, Valeriu Diculescu (foto).

În total, pentru cele peste 8000 de cadre didactice s-au primit 516 bilete, ceea ce înseamnă că vor beneficia doar 258 de familii de asemenea facilităţi. Ca urmare, numai trei la sută dintre dascăli vor avea norocul anul acesta să meargă în concediu la preţ redus.

„Liderii din fiecare şcoală acordă biletele”

În alţi ani, procedura de obţinere a unui astfel de concediu subvenţionat era destul de umilitoare. Dascălii se prezentau la sediul sindicatului cu noaptea în cap ca să prindă locuri. Acum doi ani,  şi-au adus şi scaunele de acasă şi au făcut „coadă” cu 24 de ore înaintea distribuirii biletelor, ca pe vremuri la lapte.

Încă de anul trecut, Valeriu Diculescu  a considerat că acordarea concediilor subvenţionate trebuie „descentralizată”: „Fiecare lider de sindicat discută cu membrii săi, întocmeşte o listă în ordinea priorităţilor. Aşa nu mai sunt discuţii că, în fiecare an, primesc bilete aceiaşi oameni”.

Mai puţine locuri, dar mai bune

Deşi comparativ cu alţi ani s-au dat mai puţine locuri, calitatea serviciilor oferite este mai bună: „Nu mai avem cazare în hoteluri şi vile de o singură stea. Numai cu două sau trei. Mai e o problemă însă. 20 de bilete ne-au fost alocate în luna septembrie, când profesorii trebuie să se prezinte la şcoală.  Ca urmare, aceste locuri se vor pierde”, a mai precizat preşedintele executiv SIP.

Citit 740 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.