Zeci de mii de gălăţeni REFUZĂ imunizarea împotriva GRIPEI

Zeci de mii de gălăţeni REFUZĂ imunizarea împotriva GRIPEI
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Din totalul de 77.888 de persoane considerate ca făcând parte din categoria de risc care beneficiază de imunizare gratuită împotriva gripei, doar un sfert a mers la medic pentru a primi vaccinul.

În acest sezon, la fel ca şi în anii precedenţi, gălăţenii bolnavi cronic, vârstnici, copiii sau femeile însărcinate nu s-au arătat din cale afară de interesaţi să se pună la adăpost de viruşi, prezenţa acestora la imunizare necesitând doar o mică "ajustare" a stocului de ser trimis la Galaţi în toamna lui 2015, de 10.830 de doze.

"Până la data de 8 ianuarie 2016, s-au vaccinat 16.688 de persoane din judeţul Galaţi. Anunţăm că pe stoc mai avem încă 1.462 de doze şi aşteptăm să le administrăm celor care trebuie să beneficieze de imunizare, desigur, dacă aceştia vor solicita", a precizat Liliana Iordăchescu.

În această iarnă, în judeţul Galaţi a fost confirmat un singur caz de gripă, la o femeie de 60 de ani, la care a fost identificată prezenţa virusului de tip A. Medicii su stabilit că femeia nu se vaccinase preventiv.

Citit 1146 ori Ultima modificare Joi, 14 Ianuarie 2016 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.