ALIMENTELE s-ar putea SCUMPI. Care este CAUZA

ALIMENTELE s-ar putea SCUMPI. Care este CAUZA
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Producătorii din sectorul agro-alimentar s-au întâlnit, joi, 21 ianuarie, cu ministrul Mediului pentru a purta discuţii asupra Legii nr. 249/2015, act normativ care ar putea duce la creşterea preţurilor la alimente.

Producătorii cer o taxă mai mică pentru ambalaje, astfel încât să nu fie nevoiţi să mărească preţul produselor cu 30 la sută. În plus, ei spun că dacă vor plăti taxa uriaşă pentru reciclarea ambalajelor, ar da faliment.

Întâlnirea a vizat riscul la care România se supune în cazul neatingerii ţintelor de reciclare în domeniul ambalajelor, respectiv potenţiala declanşare a unei proceduri de infringement, a transmis Ministerul Mediului. Dacă ţintele de reciclare nu sunt atinse de producători, există riscul iminent de a primi penalităţi europene de până la 200.000 de euro pe zi.

Cum joi nu s-a ajuns la niciun rezultat, producătorii au anunţat că vor solicita o întâlnire şi cu premierul Dacian Cioloş, iar dacă nici la acel nivel nu se vor rezolva problemele semnalate de ei este posibil ca alimentele să se scumpească în scurt timp.

Printre alimentele vizate de scumpiri se numără conservele de legume şi fructe, sucurile, vinul, mierea, berea şi apa minerală. Pentru mai multe detalii, CLICK AICI

Citit 1525 ori Ultima modificare Vineri, 22 Ianuarie 2016 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.