MERCURIAL/ Cât ne COSTĂ să întâmpinăm primăvara?
Foto: Foto ”Viața liberă”

MERCURIAL/ Cât ne COSTĂ să întâmpinăm primăvara?
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În fiecare an, la începutul lunii martie, începe goana după mărţişoare şi flori, pentru mame, soţii, cadre didactice, prietene, vecine, soacre şi nurori. Anul acesta, la Galaţi, mărţişoare handmade pot fi găsite în centru, în faţa  Parcului Eminescu, la Potcoava de Aur, în Ţiglina, în faţă fostului cinematograf  VIP şi în Micro 19, pe Aleea Comerţului. Altfel, orice magazin, cât de mic, deţine bucăţi de carton cu o aţă de mărţişor pe care scrie “1 Martie”. Pentru că e o chestiune de gusturi, zice comerciantul: poţi alege simbolica aţă de mărţişor cu alb şi roşu al cărei preţ de pornire este de 50 de bani sau, dacă te ţine buzunarul, poţi opta pentru un mărţişor de argint de cel puţin 25 de lei.

Tradiţie sau modernism?

Dacă ţii la valorile tradiţionale şi vrei să sprijini micii comercianţi, poţi alege mărţişoarele handmade. Anul acesta la Galaţi expoziţii cu vânzare au avut loc la Dunărea Mall, Shopping City şi Biblioteca Franceză. Preţurile au variat între 15 şi 100 de lei. Dacă nu pui prea mult accent pe mărţişor şi vrei doar fii “în rând cu lumea”, poţi alege orice: o broşă, o eşarfă, o brăţară. Tot ce ai de făcut este să ataşezi simbolicul şnur alb-roşu şi te-ai ales cu ales cu un cadou pe cinste. Cum era de aşteptat, în această perioadă, şi preţurilor florilor a explodat. Dacă până acum găseai un bucheţel de ghiocei firavi cu 50 de bani, acelaşi buchet costă în prag de primăvară şi 2 lei. Pentru că se poate! Zambilele, freziile, lalelele pleacă de la 5 lei buchetul iar trandafirii ajung şi la 15 lei firul.

8 Martie - Ziua Femeii sau a etalării ţinutelor?

Ce ne facem însă pe 8 Martie? De mulţi ani, s-a încetăţenit tradiţia petrecerilor între femei. Aşa că, dacă o iubeşti, îi faci cadou un bilet la restaurant cu program de striptease încorporat! Pe lângă flori şi cadou, se înţelege! Restaurantele deja şi-au afişat ofertele pentru această seară. Preţurile variază de la 80 de lei până la 250. Pentru ea e o ocazie să etaleze ultima achiziţie vestimentară printre prietene. Şi pentru femei primăvara vine cu stress. Trebuie să ne schimbăm culoarea la păr, să facem un tratament cosmetic, să ne coafăm şi să ne cumpărăm o ţinută nouă. Şi ţinând cont de înghesuiala de la saloanele de cosmetice, nu e un lucru tocmai uşor să fii impecabilă de 8 Martie!

Citit 1800 ori Ultima modificare Luni, 29 Februarie 2016 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.